18 Nisan 2017 Salı

Broadchurch Dizi Finali

broadchurch ile ilgili görsel sonucu

Her Salı sabahı gözlerim nemleniyor ekran karşısında, sebebi pek çok yazımda belki sizleri bunaltacak kadar anlattığım İngiliz draması Broadchurch. Üçüncü sezon ile birlikte bugün dizi finalini yaptı. Trish Winterman dosyası da böylece kapanmış oldu. 

Dönüp Broadchurch kasabasına baktığım zaman pek çok silüet beliriyor gözlerimin önünde. Sakin ve huzurlu bir kasabadan sırlarla dolu bir kasabaya dönüşümün iç sesleri... 

Geçtiğimiz bölümde tüm kadınların Trish Winterman için kasabada buluşup ona destek olmaları beni çok gururlandırdı. Dizinin alt metinlerinin çok kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında dizinin başından beri Alec Hardy ve Ellie Miller karakterlerine can veren yetenekli oyuncular David Tennant ve Olivia Colman da büyük bir alkışı hak ediyorlar. Alec ve Ellie karakterleri bu kadar kuvvetli olmasaydı bu seri asla bu kadar kaliteli olmazdı. Az önce izlediğim son bölümde Mark ve Beth'in yaptıkları konuşma beni çok etkiledi, gözlerim nemlendi. Oğullarının ölümünün ardından değişen bir hayatın iki büyük tanığıydı onlar. Geçmişe dönüp baktığımızda Mark'a kızdık, Beth'in tarafını tuttuk. Belki bir ümit Beth Mark'ı affeder ve her şey eskiye döner diye düşündüm lakin olmadı. Birbirlerini bunca zaman tanıyan ve seven insanların nasıl birbirlerini tanıyamaz ve sevemez hale geldiklerini hiç anlayamıyorum. Sanırım ömrüm boyunca da bu sorunun cevabını ne kendimde ne de hayatın herhangi bir yerinde bulamayacağım. 

Muhteşem bir üç yıl ve muhteşem üç sezondu. Son bölümün son sahnelerinde umut aşılayarak gittiğiniz için minnettarım. Her şey için teşekkürler Broadchurch!

4 yorum:

Dr.eamer dedi ki...

Spoiler vardır diye okuyamıyorum ama aşşırı merak ediyorum yazını:')

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr. eamer ;)

Spoiler var dikkat! İzledikten sonra duygu ve düşüncelerini alırım buraya :))

Dr.eamer dedi ki...

Çok zor oldu ayrılmak..biliyordum o üvey,kenara itilmiş çocukla ilgili bir şeyler çıkacağını ancak çok üzüldüm gerçekten keşke böyle olmasaydı..

En çok üzen şey de dediğin gibi mark ve beth,hatta ilk sezondan beri aşık olduğum papaz:( ahh çok fena içime işlemiş bu kasaba sevgili çiklet gerçekten içimden bir şeyler kopup gitti..bazı yaralar kapanmıyor ne yazık ki ve dizinin hayatın bu çıkmazlarını bu kadar iyi biraraya getirebilmesine müteşekkirim. Çok şaşırtıcı şeyler izledik 3 yıl boyunca aslında hiç de şaşırılmayacak şeylerdi çünkü hepsi birer insandı ve dizi bitse bile yine bir yerlerde insanlar tarafından korkunç hatalar yapılmaya devam edecekti..beni en çok etkileyen dizilerden biri oldu altta yatan topluma vermeye çalıştıkları iyi mesajlar,umut dolu mesajlarla da büyük takdir kazandılar.çok iyi bir kadroydu umarım yine görürüz ekranlarda bu kadroyla yapılmış iyi işler

Çok sevdiğim bir şeye veda ettim ertelemeye çalıştım durdum ama elbet bugünün geleceğini biliyordum:) şimdi sırada "girls" finali var onu da bitirdiğimde sanırım çok uzun bir dönem kendimi yalnız hissedicem

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr. eamer ;)

Diziden ayrılık beni de çok üzdü gerçekten. Dile kolay üç yıl boyunca her bölümünü heyecanla izledik. Yeri geldi kızdık, üzüldük, ağladık ve içimizi bir umut kapladı. Güzel bir veda yaptıklarını düşünüyorum, dizinin de sonuna kadar hakkını verdiler. Bir daha bu kadar kaliteli bir drama zor gelir diye düşünüyorum ekranlara. Umarım benzer kalitede yeni yapımlar çıkar ve biz de tıpkı Broadchurch gibi soluksuz takip ederiz.

Sevgilerimle :)