13 Aralık 2016 Salı

Bütün Giysilerimden Kurtuldum!

Birkaç yazıdır bahsediyorum, annemle birlikte "hayatı sadeleştirme projesi" adı altında bir projeye imza attık. Daha doğal, daha sağlıklı, üzerimizdeki maddi ve manevi yükü azaltacak bir yol arıyorduk ve bir yerlerden başladık. Öncelikle kozmetik ürünlerimizin hepsini attık, ardından evimizdeki tüm süs eşyalarını imha ettik. Hiçbir şey kalmadı gerçekten, giysilerimiz için de benzer bir yol izlememiz gerekiyordu. Bir günümü tamamen bu işe ayırdım, gerçekten dolabımda hiç giyilmemiş ya da bir iki kere giyilip bir kenara bırakılmış ne kadar çok kıyafet varmış! 

Hepsini tek tek ayırdım, yıkadım, ütüledim ve tasnif ettim. Yardıma muhtaç olan ailelere ulaşması için kolları sıvadım, üstelik bununla da yetinmedim, çalıştığım okuldaki tüm öğrencilerime, öğretmen arkadaşlarıma duyurdum, desteklerini istedim. Giderek büyüyen bir kampanyaya dönüştü bu durum. Kolilerimizi özenle düzenlemeye başladık, yakında ihtiyaç sahipleri için yola çıkacak.

Şu an giysi dolabımda bu kış bana yetecek bir kaş parça eşyanın dışında hiçbir şey kalmadı. Elzem olmayan şeyleri de kesinlikle satın almayacağım bundan sonra. Giyim gereksiz, aldatıcı bir vitrin, elbette çok zor insanın kıyafetlerinden vazgeçmesi lakin imkansız değil. Çok büyük bir arınma ve muhteşem bir ferahlık. Bunun huzurunu tarif etmem mümkün değil, belki çok büyük işler yapamıyoruz ama bir yerlerden tutunmak bile var edebiliyor bizi, var ettiğine inanıyorum. Daha nicelerine umarım. 

5 yorum:

Dr.eamer dedi ki...

Harikasın çikletim!

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr.eamer ;)

Teşekkür ederim, bu arada özledik yahu ne iyi geldi yorumunu görmek :))

Dr.eamer dedi ki...

Blogu boşlasak da stalkerlıktan vazgeçmeyiz;)

mutlu keçi dedi ki...

marie kondo'yu biliyorsunuzdur herhalde ben sadeleşme üzerine ilk bu kitabı okuduğum zaman düşünmeye başladım halen almaktan vazgeçemesem de sevmediğim şeylerin çoğunu elden çıkardım. :) sizinki daha hızlı bir harekete geçme olmuş tebrikler.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Mutlu Keçi ;)

Marie Kondo'yu bilmiyordum, bir anda gerçekleştirdiğimiz bir eylem oldu bizim için. Herhangi bir felsefeye bağlı olarak gerçekleştirmedik lakin bahsettiğiniz bu kitabı muhakkak okuyacağım :) Siz de güzel bir başlangıç ve atılım yapmışsınız ben de sizi tebrik ederim, umarım daha iyi ve daha sade, özgür bir evreye geliriz :)