12 Ekim 2018 Cuma

27

Her doğum günümde buraya muhakkak bir şeyler karalıyorum, adettendir. 27 yaşına girdim birkaç dakika evvel. Çocukken annem her sene kutlardı, arkadaşlarımı çağırıp evde mini bir parti düzenlerdi. Bir de bana diktiği kıyafetleri giydirirdi, hepsi çok güzel ve kendi çizimi, tasarımı olurdu. Artık pek kutlamıyorum, yakın arkadaşlarım ile de ha deyince buluşamıyoruz İstanbul'da. Aynı şehirde yaşamamıza rağmen aylardır göremediğim ve çok özlediğim dostlarım var. 

Epey büyüdüm sanırım, yol aldım epey. Herhangi bir etkinlik yapmıyoruz artık doğum günlerimde. Pek de sevmiyorum hediye tarzı şeyler almayı. Öğrencilerim alıyor, onlara da bir şey diyemiyorum. Hepsi çok sevimliler. 

Bugün okulda toplantımız vardı, eve geç gelmek zorunda kaldım. Birkaç iş yaptım derken saat bu saat olmuş bile. Bir bardak çay var önümde, ince belli. Biraz müzik açık fonda, birazdan uyurum zaten. Yarın yine okul yolu beni bekler. 

Pek bir beklentim yok yeni yaştan, yeni bir yıldan. Yalnızca daha uzaklara gitmek istediğimi bildirmek isterim buradan yeni yaşa, daha sakin yerlere götür beni. Misal bir sene kadar evimde oturup kitap okuyayım, araştırmalarımı yapayım. Öykülerime yoğunlaşayım ve türlü çiçekler yetiştireyim. Belki doktora çalışmalarına da başlarım böylece. 

O zaman yeni yaşım çiçek getirsin bana, daha çok çiçeğim olsun. Yadigarlar köşesinden, bir pencere önü menekşesine dönüşeyim. 

8 yorum:

Kim Bilir dedi ki...

"Pencere önü menekşesine dönüşeyim" Hep birşeylere dönüşme, gerekirse yok olma, ama asla kendin olarak kalmama ihtiyacı. İnsanlardan uzak, doğaya yakın bir hayat. Kitaplardan duvarlar, edebiyattan bir örtü. İçime sinmeyen birşey var. Taşlar yerine oturmuyor. Söylenmemiş cümlelerin var sanki. Kendine bile itiraf edemediğin....

Beyaz Çiklet dedi ki...

Hepimizin söylenmemiş cümleleri var, geleceğe dair tasavvurumuz dışında planlar yapamıyoruz. Çünkü gelecek sadece bizden ibaret değil, onlardan da ibaret aynı zamanda. Bir şeye dönüşme, başka biri olma gibi bir istek yok içimde, olsaydı fark ederdim. Sadece daha küçük bir yerlere gitmek için çeşitli bağlarım var. Maddi bağlar ha deyince koparılamıyor, gitmek istediğim küçük yerlerde hayatımı nasıl devam ettireceğim? Olmak istediğim şey belli, aslında çok da açık. Pencere kenarından hayatı ve güneşi izleyen yalnızca su ve hava ile beslenen minik bir menekşe. Hep söylerim, başkaca bir isteğim yok. Kitaplar duvar örmez, kitaplar insanları duvarların ardına taşır, insanlara yol aldırır. Edebiyat da bir örtü değildir kanımca, örtüleri aralar, dünya üzerinde tanıyamayacağımız kadar insanla tanışırız kitaplarda. İçine sinmeyen şey ne bilemiyorum, bu konuda bir fikrim yok. Var oluş böyle bir şeydir, kimi boğuşur kimi de hiç farkında olmaz. Belki de bu farkında olma azmi içine sinmiyordur bilemiyorum. Netice itibari ile varım ve 27 oldum. Bence güzel bir filtre kahveyi hak ettim :)
Sevgiler.

Kim Bilir dedi ki...

Öncelikle kahve için afiyet olsun :)) Aslında doğum günün olduğu için kahveyi okuyucuların olarak bizim ısmarlamamız gerekirdi :) Ama hak ettiklerin kahveden ibaret değil. Mutlu olmayı, daha fazla mutlu olmayı hak ediyorsun.
Selamlar,

Beyaz Çiklet dedi ki...

Teşekkür ederim, kahve güzel geldi :) Ismarlamış kadar oldunuz, güzel yorumlar ve okunmak bana çok keyif veriyor. Sürekli sayfamı kontrol ediyorum, heyecan da veriyor. Mutluluk ise büyük bir bilmece, hepimiz mutlu olalım :)

Dr.eamer dedi ki...

Sevgili Beyaz okuyalı epey oldu yazını ama kutlamaya fırsat bulamadım affet.

Hiç optimist bir insan değilim ama senin doğumgünün söz konusu olduğunda içimde güzel,umutlu duygular beliriyor. Bence 1 yal daha almadın, 1 yaş daha yaklaştın o cam kenarında menekşelerinin olduğu huzurlu hayatına böyle düşünüyorum tüm samimiyetimle!
Benim 26 ve 27 yaşlarım oldukça zor geçti umarım ki sana şans ve huzur getirsin..
Sağlıcakla

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr. eamer ;)

Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Tek dileğimiz pencerenin önünde dingin bir hayat süren minik bir menekşe olmak olsun, bu yeter de artar bile :)

Bu saatte nerden geldiyse dedi ki...

Yeni yaşın menekşeler getirsin :)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Bu saatte nerden geldiyse ;)

Çok teşekkür ederim :)