10 Mart 2016 Perşembe

Eurovision 2016














Bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması heyecanı benim için start aldı. Hatta uzun bir süredir şarkıları dinleyip yorumlar yapıyorum. Bildiğimiz gibi bu yıl Eurovision İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilecek. Mans Zelmerlöw geçen yıl Hereos isimli şarkısı ile birinci olmayı başarmıştı. Benim pek ahım şahım bulmadığım, çok beğenmediğim bir şarkı idi. Neticede kazanan kendisi oldu. 

Bu yıl ise öyle bir şarkı var ki, gerçekten enfes olmuş. Fransa adına katılan Amir'in J'ai Cherche isimli parçası çok ama çok kaliteli hatta bana göre Eurovision standartlarının da çok üstünde bir şarkı. Kazanamazsa kesinlikle çok üzülürüm. Tek favorim Fransa bu yıl. Başarılar diliyorum yürekten.

Hoşuma giden bir diğer şarkı da Hollanda adına katılan Douwe Bob'un Slow Down isimli şarkısı oldu. Bunun dışında bildiğimiz gibi bu yıl San Marino'yu Serhat adında bir Türk sanatçı temsil ediyor. Serhat'ın önceki çalışmalarından Je M'adore isimli şarkısını dinlediğimde çok hoş bulmuştum. Bu tarz bir şarkı ile katılırsa başarılı olabileceğini düşünüyordum ama Eurovision şarkısı tam bir hayal kırıklığı, üstüne çekmiş oldukları klip daha beter büyük bir hayal kırıklığı. Kesinlikle şarkıya ve klibe hiçbir anlam veremedim. Bence Eurovision tarihinin en kötü şarkılardan biri olmaya şimdiden aday, çok üzgünüm. San Marino bu işi bilmiyor ne yazık ki.

Son olarak Rusya adına katılan Sergey Lazarev'in şansını epey yüksek görüyorum.You Are The Only One isimli şarkısı bildiğimiz Eurovision stili şarkılardan, oldukça pop. Ne yazık ki Eurovision kitlesi bu tür şarkıları çok seviyor. Daha özgün, daha rock altyapılı şarkıların pek şansı olmuyor. Ben de bu durumdan hiç hoşlanmıyorum esasen. Yine de Fransa'ya inanıyorum, umarım bu yıl hakkı ile kazanır.

2 yorum:

Gluetooth dedi ki...

Ukrayna'dan Cemile için bir yorumun yok mu? :/

Beyaz Çiklet dedi ki...

Gluetooth ;)

Aslında çok uzun bir yorumum vardı Ukrayna ve Jamala ile ilgili ama yorumda bulunmama hakkımı kullanmak istiyorum. Eurovision'da 1944 adlı şarkıları ile başarılı olacaklarını düşünmüyorum, büyük bir sürpriz olmazsa. Aynı şeyleri daha önce de yaşadık :)