11 Temmuz 2014 Cuma

Hastane Güncesi

Sabah erken uyandıktan sonra biraz alışveriş yapıp annemi ve teyzemi ziyarete gittim.Tombul teyzeye bir çay ısmarladım öğle vakti.İkindiye doğru da o çay demlemiş,yanımıza geldi.Bir güzel sohbet,keyif yaptık.

İkindi sonrası ise Fatma teyzenin başına gelenlere gülmekten kendimizi alamadık.Tombul manken Fatma teyze takma dişlerini fizik tedavi odasında unutmuş bugün.Yanımızda otururken aklına geldi,bir bağırış bir inleme.Ne olduğunu şaşırdık.Fatma teyze yerinden kalkıp koşmaya başladı.Abe benim dişler odada kaldı be ya,ya birin takıp da giderse benim dişleri aman koşayım da alayım be ya ! Elbette hepimiz gülmekten yerlerdeyiz bu sahnenin sonunda.

İstanbuldaki yaşantımı düşündüğümde her şey çok soğuk,çok Avrupai nasıl desem çok lüks geliyor.Anadolunun bilmediğiniz bir şehrinde,tanımadığınız Anadolu insanı bir anda çay demledim sana deyip kapınızda bitiveriyor.Yüzüne yayılan esmer gülüşünün yanında,bir sürü bisküvi ile ikindi vakti çene çalmaya geliyor.Heybetli teyzelerin hamarat kızları evde haşhaşlı yapmış ziyaret saatine yetişmek için küçük çocuklarının kolundan çekiştire çekiştire hastaneye geliyor.Haşhaşlılar yetişiyor,bahçede sefa yapılıyor.Yok,hiçbir zaman Anadolu insanımızı Avrupa insanına değişmeyeceğim.

"ölümlü dünya ölümlü insan
ha alim olsan ha zalim olsan..."

2 yorum:

in flames dedi ki...

Esmer gülüş beni gülümsetti. Kulağa ne kadar güzel gelse de ben Anadolu'da yapamayacak biriyim, bu beni üzüyor. Oradaki insanların samimiyetlerini hiç hissedemeyecekmişim gibi. Sorun onlarda değil bende.

Beyaz Çiklet dedi ki...

in flames ;)

Bu biraz yetişme tarzımıza bağlı.Ben de Anadolu sayılabilecek bir yerde,minik bir ilde büyüdüm.Belirli kalıpları üzerimden ancak üniversite yıllarımda atabildim.Bazılarını ise atamadım benimle kaldı.Çünkü onlar zaten ben'i var eden şeylerdi.Şimdi de aralarında olmaktan mutluluk duyuyorum.Çünkü hepsi çok samimi,güler yüzlü,rahat ve sempatik insanlar.Bu bana huzur veriyor.Kim bilir belki hayatının ufak bir kısmını bir Anadolu kasabasında geçirmelisin,hayatın bizi nelerle karşılaştıracağı tam bir muamma çünkü.