1 Ağustos 2011 Pazartesi

Emma


Sanırım bundan sonra Jane Austen okumaya başlayabilirim.Eskilerin Barbara Cartland'ı gibi bi tarzı mı var bilmem ama ben çok beğendim.Zarif,şık ve etkileyici.Kesinlikle.

Emma'dan bahsediyorum.BBC'nin uyarlaması,mini dizi.Romola Garai,o kadar güzel bi kadın ki,bi insan gülmeye bu kadar layık olabilir kanımca.Dişlerini bi kenara bırakırsak tabi.

Şimdi BBC'nin diğer uyarlamalarını bulmaya çalışacağım.Ve okul dönemi başladığında da Jane Austen kitapları bulup okumakta ilk işim olacak.Bundan sonra tren yolculuğu yapacağım bol bol.Bir kışı günü kar yağarken ve ben okuldan eve dönerken,Jane Austen okumak mutluluk verici olsa gerek.

4 yorum:

Lunarita dedi ki...

tanımladığın ortamda olmaya o kadar ihtiyacım var ki, şu aşırı sıcak yaz gününde.

benimki karlı değil, yağmurlu olsun ama. tren olmalı evet. elimde de kitaplar olmalı. içime çekebileceğim, bana beni anlattığının farkında olmayan bir yazarın kaleminden çıkma kitaplar...

Sevgi ile,
Luna.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Luna ;)

Hayalini kurmak ayrı bi güzel ama yaşamakta beni ayrıca mutlu ederdi.Belki de hayalde yaşamak en iyisi.Bilemedim şimdi.

Sevgilerimle :)

Dr.eamer dedi ki...

Jane Austen candır..guru ve önyargı bir başyapıttır;ama Bronte kardeşleri okuduktan sonra Jane biraz sığ geldi ne yalan diyim, biraz fazla optimist:)

yine de döneminin çok üstünde bi yazar olduğu kesin ve BBC uyarlamalarını şiddetle tavsiye ediyorum! ama keira knightley'li aşk ve gurura da bi şans ver bence ;)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr.eamer ;)

Aşk Ve Gurur hakkında çok iyi şeyler duydum,Emma izleyicileri şiddetle tavsiye etmişler.En kısa sürede izleyeceğim (: