31 Ağustos 2010 Salı

Dicemidim:Berçelan Günleri


"Berçelan Yaylası" dört mevsimin aynı anda yaşandığı ender güzellikteki yaylalardan biriymiş Hakkari'de.Güzel Berçelan.Eteğinde karlar saklı.Rüzgar uçuruyor saçlarımı.Güneş bi yandan yakıyor tenimi.Ama üşüyorum aynı zamanda.Öyle bi yer Berçelan.Uçsuz bucaksız bi yeşillik şöleni,davetkar.Destansı bi güzelliği var.İçinde kurbağaların neşeyle fink attığı berrak ve buz gibi de içilesi bi suyu var.Piknik yaptık biz orada.Hakkarili dostlarla muhabbet ettik.Patlıcan közledik,ızgara tavuklar yaptık,Berçelan konuk oldu soframıza,muhabbet ettik.

Minik sohbetler ve gülücükler eşliğinde "bıttım" kahvesi içtik dostlarla.Zap suyu ve Sümbül dağı aklımızda,belki de hepimiz güzel düşlere daldık.Benim düşüm ise hiç değişmeyecek sanırım.Kardenlenler ve kardelen oğlanlarla birlikte derin bi eğitim hayatı.Sadece öğretmen olmak değil amacım.Arkadaş olmak onlarla.Oyunlar oynamak.Yaşlanmak istedim bi an.Bi emekli öğretmen olup,Berçelan'da,dağların arasında tek başıma yaşlanmak istedim.Yaşlandım düşlerimde.Islandım tertemiz karın rengiyle.Boyandım yeşile,beyaza,ala,güle.Bozkır türküleri içimde.Bedenim bozkırın içinde.

Hele bi esnaf abi yaklaşıp elimi sıktı ve dedi ki bana "Merhaba hocam,biz hiç bu kadar güzeli ve bu kadar yakışıklıyı bi arada görmemiştik,hoş gelmişsiniz Hakkarimize,aman diyeyim,gidince yalan söylemeyin,iyi tanıtın bizi oralarda,çay içmeye de bekleriz,gelin ballı cevizimizi yeyin".İnsan olmak ne kadar yüce bi duygu.Hakkari'de insan olmak daha da yüce bi duygu.

Düşlerim sardı dört bi yanımı.Üşüyorum deyip bu güzel şarkıdan bi alıntı yapmak istiyorum.Kuzenim söyledi bugün bu grubu.Kürtçe müzik yapıyorlar dedi,dinledim ve hayran kaldım.Hiç bu kadar ağlamamıştım uzun zamandır,ağladım."Koma Hivron" adlı bi grup sanırım.Şarkının adı "Dicemidim".Üşüyorum demek.Dinleyin derim ısrarla hem de.



Diyorlar ki şarkıda ;)

Sakla beni bozkırım
Gözlerinin yuvalarında
Dallarını umudumun süsü yap
Üşüyorum yine
Sakla beni
Beni güzelliğinde sakla
Sonsuzluğunda
Gözlerini aç bana
Derdini anlat bana
...

2 yorum:

agin dedi ki...

senin hakkari anılarını okuyunca bir başka mutlu oluyorum.itiraf edeyim imreniyorum da..ve keşke bu nedenle imrene bilceğim çok daha fazla insan olsa diyorum..

bu grubu hiç dinlememiştim..tarzları biraz farklı ama gayet güzel müzik yapıyorlarmış..

paylaşımların için teşekkürler..

Beyaz Çiklet dedi ki...

Agin ;)

Anlaşılabilmek çok güzel.En azından beni de anlayabilen insanların varlığını bilmek sevindirici.

Batman'lı bi grup yanılmıyorsam,hani "Gönül Yarası" adlı filmde bi sahnede Meltem Cumbul ağlar ya şarkı eşliğinde "Bu şarkıya ağlamak için Kürtçe bilmek mi gerekir"? diye sorar Şener Şen'e.Çok etkiledi beni müzikleri,paylaşmak istedim.

Teşekkürler güzel yorumun için.