18 Ağustos 2019 Pazar

İş Günü

Yarın itibari ile çalışmaya başlıyorum. 9 Eylül'e kadar bir seminer dönemi geçirip ardından okulları açacağız. Bu sene yeni bir okulda işe başlayacağım için her şeye yabancı durumdayım. Okulu, yapıyı, öğretmenleri ve öğrencilerimi yeni yeni tanıyor olacağım. Oldukça eğitici bir seminer programı tasarlanmış. Yarın itibari ile yoğun bir iş dönemi beni bekliyor. 

Bu sene çalıştığım okulda çok sıkıntı yaşamıştım, her açıdan çok vasat bir okuldu. Tek tutunma kaynağım öğrencilerimdi. Bir ay kadar ağlayarak işe gittim, devam etmek çok zor geldi ama seneyi öğrencilerim için tamamlama kararı aldım ve pes etmeden bir yılımı tamamladım. Bu seneki okulum hayallerimdeki okul. İçerisinde olacağım için mutluluk duyuyorum. 

Bu yıl kendimi yenilemem ve geliştirmem gerektiğinin farkındayım. Yüksek lisans mezuniyetimin üzerinden iki yıl geçti. Doktora için hazırlık yapmak ile yapmamak arasında gidip geliyorum. Herhangi bir üniversitede bir araştırma görevlisi olmak gibi bir hayalim hiç olmadı, şu an için de yok. Mesleğimi çok seviyorum ve uzun yıllar kendi işimi yapmak istiyorum. Sınıf içerisinde olmak beni çok mutlu ediyor. Bu yüzden doktoranın kariyerim için ne derece gerekli olduğu hususunda kendimle mutabık değilim. Bunun üzerine biraz daha düşünmeyi planlıyorum. 

Alanımla ilgili bazı kitaplar not ettim, sene içerisindeki etkinliklerimde ve çalışma yapraklarımda kullanmak üzere bu hafta itibari ile onları alıp okumaya ve notlar çıkarmaya başlayacağım. Bunun dışında edebiyattan uzak kalmak istemiyorum. Taşınma işlerimiz ve askere gidip gelmemden dolayı verimli bir yaz geçiremedim. Yeniden Rus klasiklerine bir geri dönüş yapmak istiyorum. Fakat türlü okumalar yapmak isteyince muhakkak bir tür eksik kalıyor ve bunun dengesini kuramamak beni üzüyor. Bu konuda da şöyle bir yol geliştirdim: Hayatımda ilk kez çalıştığım okula epey uzak mesafedeyim. Anadolu yakasında oturuyorum ve okulum Avrupa yakasında. Sanıyorum gidiş dönüş hepsini hesaba katarsak günde yaklaşık üç saatim serviste geçecek. Ve ne yazık ki sabah beş gibi uyanmak durumunda kalacağım. Daha önce hep işime yakın yerlerde oturduğum için bu durum bende biraz kaygı yaratıyor. En azından edebi eserleri yol boyunca okuyabilirim diye düşündüm. Böylece dünyada en çok sevdiğim şey olan edebiyattan da mahrum kalmamış olurum. 

Okul, genelde İstanbul'un epey varlıklı kesiminin, tanınmış insanların oturduğu bir muhitte. Bu açıdan o civardaki ev kiraları da uçmuş durumda. Madem okula yürüme mesafesi bir yerde oturamıyorum o zaman uzaktan gidip gelmeyi deneyebilirim diye düşündüm. Umarım İstanbul trafiği ve bu uzun yol beni yormaz ve performansımı etkilemez. 

Bu yıla dair çeşitli planlarım var lakin onu da başka bir yazıya saklayayım diyorum. Yarından itibaren hiç batmayacak bir mutluluk güneşi doğar umarım. Güzel günlerimiz olsun. 

13 yorum:

Edischar dedi ki...

Yeni okulun hayırlı olsun ve yeni öğrencilerin çok şanslı. Hayatlarında rol oynayacak , onları dinleyen, anlayan , yol gösteren bir öğretmenleri olacak. Umarım senin de hayat ışığın bu okulda parlar beyaz çiklet.
Ve okuduğun Rus klasiklerini bizimle de paylaşır mısın, belki ben de okurum. Niye olmasın ki ...

Beyaz Çiklet dedi ki...

Edischar ;)

Güzel dilekler için çok teşekkür ederim. Umuyorum güzel bir eğitim ve öğretim yılı geçiririz.
Geçtiğimiz seneyi Rus klasiklerini okuyarak geçirmiştim ve bazılarının incelemelerini de yazıp yayımlamıştım.
Bu sene de muhakkak paylaşıyor olurum :)

Nil dedi ki...

Bir şeyi değiştiremiyorsan ona olan algını değiştir demişler.Size bunu yapmış o uzun yolu kendiniz için yararlı bir şeye dönüştürmüş,dönüştürmeye karar vermişsiniz.Umarım güzel günler peşi sıra sizi kovalar ve umduklarınız bulduklarınız olur.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Şeyma Nil ;)

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki hepimiz güzel ve verimli bir sene geçirir güzel anılarımızı da paylaşırız :)

Nil dedi ki...

Umarım.♡

Dönüşü Olmayan Orman dedi ki...

Yeni serüveniniz şimdiden verimli ve geliştirici olsun. Zamanı kitap okuyarak veya telefonunuza kaydettiğiniz belgesel veya filmleri izleyerek geçirebilirsiniz. Yüksek lisans sonrası iki tane doktora eğitimine başladım şu an ikisine de devam etmiyorum. Doktoraya başlamak için biraz ara vermek, düşüncelerinizi netleştirebilir. Koşmanın da bazen hiç gereği yok.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dönüşü Olmayan Orman ;)

Çok teşekkür ederim. Ayrıca verdiğiniz tavsiyeler benim için çok önemli gerçekten. Bunlar üzerine düşünüyor olacağım :)

Edischar dedi ki...

Acaba ilk günün nasıl geçti, çok merak ettim. İlk izlenimlerin neler oldu ??

Beyaz Çiklet dedi ki...

Edischar ;)

Çok keyifliydi, çok mutlu ve verimli bir gün geçirdim. Sanırım sene içerisinde okuluma koşarak gideceğim. Aman nazar değmesin :))

Edischar dedi ki...

Bir 'oh' çektim o halde , 41 kere masAllah :)

Edischar dedi ki...

Yakandan düşmüyorum, mim attım. Belki ilgini çeker ;)

Kim Bilir dedi ki...

Rus klasikleri gerçekten çok güzel. Beni en çok etkileyen Dostoyevski nin İnsancıklar kitabı olmuştu.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Edischar ;)

Mim için en kısa sürede bakacağım, yoğunluktan bakamadım :)

Kim Bilir ;)

Rusya edebiyatı benim gözümde hep ayrı bir yerdedir. Tabii ki Dostoyevski de öyle :)