29 Ağustos 2017 Salı

Biriktirmeyin Bağışlayın

Mayıs ayında ciddi bir karar alıp kütüphanemdeki kitapların yarısını, oturduğum muhitteki bir anadolu lisesine bağışlamıştım. Bu kararı vermek benim için kolay olmadı. Çok okuyorum, iyi eserlerin peşinde koşuyorum ve onlarla dolu bir ev hayalim vardı. Bir gece oturup sabaha kadar düşündüm. Biriktirmenin ne kadar gereksiz olduğu ile ilgili düşünceler geçti zihnimden. Bir dolu kitap, hepsi okunmuş. Notlar alınmış üzerlerine, çok kıymetli. Lakin bende kaldığı sürece bir anlamı olmayacaktı. 

Bugün kitaplığımda kalan diğer kitapları da aynı okula bağışladım. Kendimi inanılmaz hafif ve güzel hissediyorum. İçinde yaşadığımız düzen sürekli kulaklarımıza tüketmemiz ve sahip olmamız gerektiğini fısıldıyor. Her şeyi ama her şeyi biriktiriyoruz, fazladan alıyoruz. 

Sosyal medya hesaplarımı da kapattığımdan beri kendimdeki gelişimi görebiliyorum. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda olmamak, başkalarının hayatlarına her gün maruz kalmamak. Oldukça güzel bir duygu, tarif etmem bile mümkün değil. 

Kitaplığımdan bazı kitapları seçerek üç tane arkadaşıma da bayram hediyesi olarak kargoladım. İçlerine minik notlar yazdım. Bu da çok mutlu etti beni. Özellikle paylaşamam dediklerinizi paylaşmaya gayret edin. Size kazandırdıkları karşısında şaşkınlık duyacaksınız inanın. Biriktirmeyin, hiçbir şey biriktirmeyin. 

2 yorum:

Fatma Başar dedi ki...

Evet fazlaca biriktirme özelliğimiz var. Ama yine de kitaplarıma şuan için en azından kıyamıyorum. Aslında bir kısmını verdim tabii. Eskisi kadar etki etmediklerini fark ettiğimde artık kitaplıkta durmalarının bir anlamı yoktu benim için.

Sosyal medya hesaplarımı kapatmayı ben de çok denedim. Hatta yakın zamanda facebook hesabımı kapattım. Bu konuda bir sıkıntı çekmedim zira zaten pek kullanmazdım. Onun dışında instagram ve twitter var. Bakalım onlar ne zaman kapanacak :)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Fatma Başar ;)

Kitaplardan ayrılmak kolay olmuyor. Hemen her okurun hayalinde odalar dolusu büyük kitaplıklar kurmak vardır. Fakat sonu olmayan bir eylem bu. Eninde sonunda o kitaplar gidecekleri yerleri buluyorlar. İnsan da sadeleşip mutlu oluyor böylece. Okumak da paylaşmak da güzel eylemler :)