21 Ocak 2015 Çarşamba

Kronik Öksürük

Kış ayları boyunca devam eden kronik bir öksürüğüm var. Hiç ilaç kullanmadan arada rahatsız etmeyen öksürüklerimle yaşayabiliyordum. Lakin artık pes etme noktasına geldim. Bir hafta önce bir göğüs cerrahına gidip tüm tetkiklerimi yaptırdım hepsi temiz çıktı ama öksürüğüm şiddetlenerek arttı. Doktor alerjik rinit olduğumu söyledi ve kullanmam için iki ilaç verdi. Bunlardan biri Mucovit-C diğeri Levmont. Aman Tanrım !

Levmont'u kullanmaya başladığımdan beri seyrek olan öksürüğüm arttı. Terleme ve üşüme, baş dönmesi ve baş ağrısı, yoğun halsizlik -ki 15 saat uyuyorum yani hiç normal değil-, gece kabuslar...Neredeyse bütün yan etkilerini yaşıyorum. Hayat kalitem sıfırın altına indi resmen. Her saniye öksürüyorum. Yarın doktoruma tekrar gideceğim. Bir öksürük nelere yol açtı. Resmen yemeden içmeden kesildim, ayağa kalkamıyorum ve yapılacak bir sürü işim var ne de güzel ! 

Son olarak kara turp - bal kürünü önerdi tanıdıklarım. Yarın doktoruma danışıp onu da deneyeceğim başka çarem kalmadı. Bütün kışı öksürerek geçiremem elbette. Umarım yakın zamanda sağlığıma kavuşurum ! 

2 yorum:

Ogaybende dedi ki...

geçmiş olsun, bal ile zencefil karışımını da çokca öneriyorlar

Beyaz Çiklet dedi ki...

Teşekkür ederim. Bal-zencefil karışımını yapıp kullandım bugün. Ayrıca karaturp ve bal karışımını da yaptım hala beklemede şu an. Bir yandan da ilaçlarımı kullanıyorum artık geçer diye umut ediyorum daha bir azalma falan yok çünkü.