31 Ağustos 2008 Pazar

Haftanın Eleştirisi:Tıksıran Adam



Bir gün kravatlı bir adam sahneye çıkar ve derki:Ey Türk halkı!Biz çevremizi ne denli koruyoruz bileniniz var mı?Neler neler yapıyoruz,ne projeler çiziyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz!Ey kendini bilmez,çevreciyim diye dolaşıp,gezinenler…Sözüm size?Ne yaptınız ki şimdiye kadar çevre için,hadi cevap verin!

(Alkışlar…

Greenpeace mi pehh,Çekül mü pehh,Tema mı pehh,daha ne varsa pehh!

(Alkışlar…

(Arkadan kravatlı biri yaklaşarak sahnedeki kravatlının kulağına yavaşça fısıldar):”Beyim,nükleer santrallerin temelini attık,bir gelip baksanız diyorduk yeterince büyük olmuş mu,malum Rusya’dan daha büyük yapmamız lazım”

Öhüm föhüm…

Ey sevgili Türk Halkı esen kalın!


Zönk:D

8 yorum:

delikanlı dedi ki...

tıksırana karşı refleksimizdir çok yaşa demek,boşuna değil o denli alkışlanması

pRncfRn dedi ki...

Haksız değil adam, nükleer santraller kurulurken, neler yapıldığı iddia edilebilir ki!

Beyaz Çiklet dedi ki...

Delikanlı;haklısın kesinlikle öyle bir refleks oluşturmuşuz.

prncfrn;belki elden çok büyük bir şey gelmiyor ama Bakan Çıplak adlı Greenpeace projesinin gayet doğru bir adım olduğunu düşünüyorum,ayrıca Aydilge Sarp'ın Dünyanın Kalbi Durmasın adlı şarkısının da yeterince eleştirel ve duyarlı olduğu kanısındayım.İnşllah tepki yollu daha bir çok proje oluşturulur!

pRncfRn dedi ki...

Ben de buradan bir çok eleştirisel şey yazabilir, söyleyebilir, laf sokabilir, küfredebilirim. Gerçekler değişmediği sürece şelaleden geri yüzmeye benziyor bu.

Hem yerçekimine hem akış yönüne ters yüzen bir birey gibi. Kendimce sebeplerim var tabi ki bu fikrin oluşması konusunda.

Zamanında bazı stö katılmış, araştırmalar ve ropörtajlar yapmış biri olarak, hiçbir şey yapamadıkları kanısındayım.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Tabi ki bireylerin deneyimleri karşısında elde ettiklere kanaatlere tepki vermek gibi bir durum içinde olamam,kimsede olamaz fakat,İnandığım bir gerçek varsa oda çevre kuruluşlarının ellerinden geldiklerini yapmasıdır.Ülkemizde türlü yetenekli insan bir şeyler yaparak bu duruma karşı olmaya çalışıyor fakat,bazı yetkililer Yk soyadlı sanatçının yapmış olduğu "Bas Gaza" isimli esere sağlamış oldukları olanakları Aydilge gibi Dünya Bizim diyen ve üstüne üstelik şarkının ve klibin masraflarını kendi cebinden karşılayan gerçek sanatçılara bu olanakları sağlamıyor maalesef.Ben ce adil olan bu değil!Biraz da yapılan çalışmalara kulak vermek gerekir.Çevreci kuruluşların bir çok ülkede büyük bir lobisi varken,Türkiye'de çevrecilerin adolara kapatılıp dayaktan geçmesi bu durumun vahimliğine en güzel kanıttır:)Eğer eleştirmezsek,eleştiri altında kalırız tıpkı günümüzde olduğu gibi!

Nakhar dedi ki...

Tıksıran adam da kendinin yaşamasına izin verenleri yaşatır... danışıklı dövüş bu bizimkisi...

bir ağacın yayabildiği kadar oksijen yayabilirse o zaman kaale alabiliriz kendisini belki :s

pRncfRn dedi ki...

Belki de dediğin gibi sadece bizim ülkemizle alakalı birşeydir. Fakat sana şöyle bir örnek vereyim, Greenpeace temsilcileriyle bir konferans ayarladık okulumuzda, bir kaçıyla da konuşma imkanımız oldu şu Sabancı'dan aldıkları yardım konusunda.

Hiçbir sponsordan bağış kabul etmeyen Greenpeace'in, neden onlarca özel şirketle anlaşması olan Sabancı Holding'ten bağış kabul ettiğini sorduğumuzda -ki elimizden geldiğinde yumuşatarak sormuştuk, açıkça neden aldınız demedik- tatminkar hiçbir cevap veremediler. Para heryerde işe yarıyor, biz cevabı aldık diyebildik, onlarsa hala anlamsız cümleleri ardarda sıralamakla meşguldüler.

Bir de Kanada foklarını koruma derneği vardı çiklet hatırlar mısın? İnternet üzerinden onlarca mail toplandı, tam yerinde eylemler yapıldı vs, o bölgede bir çok fok türünün kalmadığını biliyor musun?

Diyeceğim odur ki, Aydilge'nin yaptığı da güzel birşeydir ama bir göz boyamadan ileri gittiğini de sanmıyorum. Ha Aydilge'nin ses tınısını ve yazılarını çok severim o ayrı.

Şunu da demek istemiyorum, hiç kimse hiçbir şey yapmamalıdır, oturup koyun gibi yaşananları izlemelidir. Fakat eğer birşey savunulacaksa, icraatlara bakılarak konuşulmasında yarar var, şuanki hükümeti de sevmem pek.

Sevgiyle kal.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum Nakhar:)
prncfrn;
söylediklerinde tamamiyle haklısın,icraatlar konusunda da öyle.İnşallah daha olumlu ve düzgün şeyler yapılabilir çevre ve dünyamız adına:)