11 Temmuz 2017 Salı

Gezmek Zamanı: Güneydoğu Anadolu Turu

Yoğun bir yıl geçirdim. Hem okuldaki işler hem de tez yazmak beni yordu açıkçası. Neyse ki yüksek lisans eğitimim bitti geçtiğimiz günlerde. Kendime hemen bir tatil planı yaptım. 

Geçtiğimiz sömestr tatilinde Batı Karadeniz turu yapmıştım. Yeni insanlarla tanıştığım ve güzel fotoğraflar çektiğim bir gezi olmuştu. Ülke gezilerine bir yenisini daha eklemek istedim. Aslında mevsim şartları dahilinde Doğu Karadeniz turuna çıkmak niyetindeydim. Lakin bir on gün kadar sonra Gürcistan Batum'a bir proje için gitme durumum söz konusu oldu. Bu yüzden şimdilik Doğu Karadeniz turunu erteleyip güzel fotoğraflar çekebileceğim Güneydoğu Anadolu turundan yana karar kıldım. Yarın sabah bir aksilik çıkmazsa gidiyorum. 

Geçen sene yaz tatilimizi annemle birlikte Antalya Kemer'de yaptık. Esasen otel tatilinin bize uygun olmadığını düşünüyoruz. Bir daha otel tatili yapacağımı zannetmiyorum. Bütün gün otelden kumsala kumsaldan otele geçen bir tatildi. Ben gece eğlence mekanlarına giden biri değilim. Hal böyle olunca kendimi Phaselis Antik Kentine atıp hiç kimsenin olmadığı koylarda yüzerek bu sıkıcı tatili eğlenceye çevirmiştim. Üstelik düşlerde Hadrian. 

Güneydoğu hem coğrafyası ile hem de kadim kültürü ile merakımı cezbeden bölgelerimizden biri. Daha önce bazı projeler ile birlikte Hakkari, Şırnak ve Van'da bulunmuştum. Şimdi pek çok ili ve tarihi yerleri göreceğim. Çok sıcak olacağını biliyorum üstelik hiç sıcak sevmeyen bir insanım. Ama elimde fotoğraf makinem dağ bayır gezecek olmak beni şimdiden heyecanlandırıyor, bu durumda sıcak mümkün mertebe görmezden gelinebilir. 

Sanırım yolda bana Tigran Hamasyan şarkıları eşlik edecek. Bu turun üstüne bir de baştan sona Doğu Anadolu yapabilirsem benden mutlusu olmaz. Hep derim denizler yerine dağları sevdim diye, bu da öyle bir durumun özeti benim için. Şimdi çantayı hazırlama ve masalsı bir maceraya yelken açma vakti. Bir süreliğine hoşçakal İstanbul. 

5 yorum:

Dr.eamer dedi ki...

Güle güle git her şey gönlünce olsun beyaz,tatili hakettin!

Umarım ben de kaçarım havalar soğumadan:( şuan sağlığım el vermiyor ama eylülde arabayla marmara kıyılarını takip ederek ege'ye bir yolculuk planlıyoruz bakalım inşallah gerçeğe dönüşür. Güneydoğu benim de tarihi dokusunu çok merak ettiğim yerlerden keyifle tamamlarsın umarım turunu,ahh şu genç bekarlara çok özeniyorum:))

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr. eamer ;)

Çok teşekkür ederim umarım güzel bir gezi ve macera olur. Geçmiş olsun, umarım ciddi bir şey yoktur.

Sizin planınız da çok güzel bir plan olmuş, ben bile heyecanlandım düşündükçe :)
Sorma, ben de bugün bunu düşündüm valla iyi ki bekarım çoluk çocuk derdi de yok dedim hatta kendime :))

Ogaybende dedi ki...

2 sene önce ben de gitmiştim. Güzel gezmeler.

* Urfa'da ciger yemeyi (sevmiyorsan bile)
* Urfa Halfeti Fırat Nehri üzerinde kültürel tekne turunu
* Gaziantep in katmerini (tatlı)

atlama sakın :)

Dr.eamer dedi ki...

Marmara kıyılarıyla işgili hiçbir fikrim yok,önerdiğin güzel lokasyonlar varsa merakla bekliyorum beyaz;)

Beyaz Çiklet dedi ki...

O Gay Ben de;)

Ben vejetaryen olduğum için Güneydoğu'nun etli yemeklerinden tadamadım. Ama yöresel tatlıların hepsinin tadına baktım bol bol :))

Dr. eamer ;)

Küçük bir araştırma yapıp soruş soruşturayım muhakkak güzel yerler çıkacaktır sizin için, haber edeceğim :))