4 Mart 2017 Cumartesi

Broadchurch












Bu aralar beni mutlu eden haberlerden biri çok sevdiğim İngiliz draması Broadchurch'ten geldi. Diziye iki sezonun ardından ara verilmişti. İki sezon boyunca iki farklı hikayeye odaklanılmıştı. Nihayet 3. sezon ile birlikte güzel bir başlangıç yaptılar. 

Uzun zamandır yabancı dizi izlemiyorum. Game of Thrones haricinde takip ettiğim sürekli bir dizim de yok. Bu sene okumak üzerine yoğunlaşınca işin izlemek kısmından biraz soyutlamıştım kendimi ta ki Broadchurch'ten gelen habere kadar. 

Komedi, aksiyon ve macera seven biri değilim. Hem sinemada hem de dizilerde tercih ettiğim iki tür var; biri dram diğeri ise fantastik. Broadchurch son yıllarda izlediğim en iyi dram dizilerinden biri. İngiliz dizilerinin yeri gerçekten çok ayrı benim için. Ne yapıyorlar bilmiyorum lakin dramlarda kurguladıkları kasvetli atmosferin içine çekmeyi başarıyorlar seyircileri. İlk iki sezon boyunca epey ağladığımı hatırlıyorum. 

İlk bölümü az önce izledim. Bu sefer bambaşka bir hikaye ve bambaşka bir olay örgüsü bizi bekliyor. Keyifli seyirler dilerim. 

2 yorum:

Dr.eamer dedi ki...

Ya ben daha başlamadım o kadar kıyamıyorum ki.. son sezonmuş üzdüler:( ama çok çok çok iyi dram gerçekten her sezon daha da iyiye gidiyorlar! İngilizlerin efektsiz,müziksiz bu doğal etkiyi yapmalarını çok seviyorum gerçekten👍🏻

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr.eamer ;)

Özellikle ilk sezon çok etkilemişti beni, oldukça da üzmüştü. Üçüncü sezon da güzel başladı, merak uyandırdı ilk bölümü ile. Gerçekten İngiliz dizilerinin çok farklı bir yapısı var, direkt Amerikan dizilerinden ayrılıyorlar, aradaki farkı hissedebiliyorsun. O zaman bir an evvel başla derim ben üçüncü sezona, şöyle filtre kahveni al ve kurul ekranın karşısına :)