10 Ekim 2014 Cuma

Aile

İnandıkça güzelleşiyor,renkleniyor her şey.Geçmişte yaşanan tüm ailevi küslüklere,üzüntülere rağmen yeniden birleştik.Yine belki bir yerde yaşananları unutamıyor insan.Ama kötü günlerde ailenizin yanınızda olması kadar güç veren başka bir şey yokmuş.Anladım,çok yakın zamana kadar bilmezdim.

Hayatın başımıza açtığı tüm dertlerin üstesinden tek başıma gelebileceğimi sanırdım.Ta ki ölümden dönmenin ne demek olduğunu anlayana kadar.Sevdiğinizi kaybedecek olma ihtimalinin üzerinize bir kara bulut gibi çöreklenmesine kadar...

Bayramı teyzemlerle birlikte geçirdik.Annem,iki teyzem,eniştem ve kuzenim.Hayatımda ilk kez bir aile olmanın mutluluğunu yaşadım.Bayram sohbetleri,akşamları kaçırılmayan diziler ve ardı ardına demlenen çaylar,tellenen kahveler ve sigaralar.

Aile çok güçlü bir kurum.Kısaca bayram tatili iyi geldi,daha iyi hissetmeye başladım.

3 yorum:

Nakhar dedi ki...

Aile değiştiremeyeceğimiz birçok şeyi bize bahşeden en önemli varlığımız aslında...

Ben küssem de onlar küsmez bana, çoban dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı (bu cümle böyle değildi ama neyse)

Bayramda çok daha önemsiz işlerim olduğundan gitmedim yanlarına Annem telefonda "Ayağına bacağına bir şey mi oldu yavrum niye gelmiyorsun!" dediğinde onu sağlıklı olduğuma inandırmak için kalkıp yanına gittim...

Çok önemliler... hem de çok... yaş aldıkça çok daha özlemle yaklaşıyoruz biz de birbirimize... Öyle de olmalı!

Beyaz Çiklet dedi ki...

Nakhar G.Y.A ;)

Bir ailede büyümedim.Annem ve ben vardık sadece.Baba,babanne,dede,anane,hala,amca vesaire ne demek hiç bilmem.Öyle olsa bile annemle bir aile olmayı başardık.Kendi dünyamızı yarattık.Hastalıklar ve üzüntüler bir araya getirdi hepimizi,keşke bunlar yaşanmadan yanyana olmayı becerebilseydik ama geç sayılmaz.Aile olmak güzel şey.

Nakhar dedi ki...

Annen olsun yanında, dünyalara bedel gerisini boşver ;)