6 Şubat 2014 Perşembe

Suskunlar



















Nicedir okumak istediğim bir yazardı İhsan Oktay Anar.Puslu Kıtalar Atlası adlı kitabını çevremdeki herkes okumuştur diyebilirim,hepsinin ağzından da güzel kelamlar duydum kitap ve yazarı hakkında.Genelde okurlar İhsan Oktay Anar okumaya Puslu Kıtalar Atlası ile başlıyorlar,bense Suskunları seçtim kendime.

Şimdi hatırlamıyorum lakin kitap hakkında yorumları okuduğum bir mecrada,yorumculardan biri " Kim bilir belki kitabı okuduktan sonra siz de suskunlardan biri olacaksınız " gibi bir söz söylemişti.Beni etkileyen de bu oldu sanırım.

Suskunları,öyle birkaç satırla birkaç icazetle anlatmam mümkün değil.Bir kere bu zühre yıldızı gibi parlayan kitabı yazabilmek için çok büyük bir gönüle,çok büyük bir hayale,çok büyük bir genel kültüre sahip olmak gerekli.Bunu okuduğunuzda anlıyorsunuz.Diyebilirim ki evet,bir edebiyat eseri bu kadar önemsenmeli ve yine evet,bir edebiyat eserinin yaratıcısı bu kadar dolu dolu olmalı.

Kitabın arka kapağında da söylendiği gibi "Eflatun rengi hayaller kuran bir "suskun'un" sözleridir,bu roman..."

Eflatun'un,Davut'un ve daha nicesinin sesine kulak verip,bir Konstantiniyye macerasına çıkmak için hiç tereddüt etmeyin derim.Tereddütü ve teessüfü geride bırakmanın vakti çoktan geldi de geçiyor bile...

Hiç yorum yok: