29 Nisan 2011 Cuma

"Cennet de cehennem de senin içinde"

Ömer Hayyam

Ne kadar dokunabilirsin bana ? Bir müzikle ya da bir şiirle mi ? Hayatının küçük bir parçasını neden veremezsin bana ? Neden bu kadar değerlisin kendince ? Hissediyorum ama duyamıyorum seni.Uzaklardan gelen bi müziği dinliyorum şu anda.Gökyüzüne bakıyorum ve gökyüzü kendini beğenmiyor inan.Sen de beğenme.Göklerde değiliz hepimiz yerlerdeyiz.Bunu neden göremiyorsun ? Oysa kalbinle konuşmayı biliyorsun.Hayal edebiliyorsun.

Çiçek aldık bugün pazardan.Mutfak camının önüne koyduk.Menekşe iki adet.Biri pembe,biri eflatun ve beyaz karışımı.Sonra bahçede bir demlik çay tüketmece.Semaya uzun ve kendinden emin bir bakış fırlatmaca.

Seviyorum hayat seni.

Dinliyorum hala şuan.Hatırlar mısınız bilmem.2009 Eurovision Şarkı yarışmasında bir şarkı vardı.Hırvatistan adına Igor Cukrov seslendiriyordu.Yanlış hatırlamıyorsam kendisi bi din adamıydı.Şarkının adı Lijepa Tena.Yani güzel Tena.Hala dinlerim o şarkıyı usanmadan.

Ajandamı karıştırırken dikkatimi çekti.Sinema Tarihi ile ilgili bi kitap okumuştum.Daha çok belli başlı artist ve aktrislere ithaf edilmiş bi kitap.İsmi "Yeşilçam Hatırası".Yazarın adı Mesut Kara.Cahide Sonku varmış mesela eskiden.Çok ilginç hayat öyküleri var içlerinde.Tavsiye ederim.Özellikle 1934 yapımı "Bataklı Damın Kızı Ayşe"yi merak ediyorum.

Lijepa Ahi Devran !'

4 yorum:

özgür dedi ki...

Ne yazacağımı bilemedim inan. O bahçede bir demlik çayı beraber yudumlarken sohpet etmekten başka ne gelir elden :)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Özgür ;)

Küçük bi bahçemiz var ama güzeldir.Davet edeyim seni gel bi gün birlikte sohbet ederek çay içelim bizim arka bahçede :)

Adsız dedi ki...

bnı dawet etmek yk mu ha,bnmde ck ıhtıyacm war ,sadce oturup bos bos gokyuzune bakmaya:) ozellıkle snw maratonundan sora:) f.

Beyaz Çiklet dedi ki...

F ;)

Sen gel sen,konuşacak anlatacak o kadar çok şey var ki,keşke gelsen (: