18 Ekim 2008 Cumartesi

Şifreyi Çözmek



Hayatımın en zor dönemlerinden birini yaşıyor gibiyim.Yok Allah’a şükür öyle kötü bir şey yok…Sadece korkular ve stresler baş göstermeye başladı beynimin avlusunda.Hiç bitmeyen uzun koridorlar gibi devamlı koşuyorum sanki.Hani şifreyi çözmek derler ya,sanırım benim derdimin şifresi “çalışmak”.Artık yazı yazmaya bile çok zor vakit bulmam canımı sıkmaya başladı.Bir yandan test çözmemiz ve soru şekillerini görmemiz gerekirken bir yandan da okul yazılılarımız başladı ve gerçekten büyük bir hengamenin içinde didinip duruyoruz.Sözel olmanın verdiği ayrıcalık mı diyeyim zorluk mu bilmem ama;sürekli not çıkarmak zorundayız.Sayfalar dolusu notlar elimizde…Zaten bütün sosyal aktivitelerden de eksik kalıyorum bir de bu canımı çok sıkıyor…İnşallah bu zorlu dönem bir an önce biter ve sonu güzellikler getirir…Amin..


Yakınlarda yeni bir film girecek vizyona.Ona kesinlikle gitmeyi istiyorum.Adı Twilight,filmin güzelliği bir yana müziğini Paramore yaptı “Decode” adlı şarkıları ile.Mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim.Pek fazla blog bilgim olmadığı için şarkıyı buraya koyamıyorum ama dinlemek mümkün:)


Son olarak kendi çapımda bir şeyler yazmak istedim,şarkı dinlerken içimde uyanan hisler doğrultusunda bir şeyler yazmak ruhumu daha bir etkiliyor.Biliyorum,hissediyorum ve yazıyorum demeyi istemek gibi bir şey…Sana gelsin bu şarkı,Decode;


Biliyorum,dünya duracak sen gitmeden

Issız ışık terk edecek bedenini

Uçacak sen bilmeden

Doğa karşı koymaya çalışacak bu duruma

Gitmeni istemeyecek

Gece karanlıkta bir ay ışığı

Gözlerimden damlayan son hüzün

Gitme diyor içim sana

Dön geri,yol sarsıntılı

Olmayacak biliyorum

Öğütlerden hoşlanmazsın

Sade bir isteğin pençesinde

Bana geri dönmeni istiyorum

Siyah gözlerimle yüreğine bakmak istiyorum

Dualarım havada asılı

Gözlerim yaşlı,puslu ve dumanlı

Diretiyorum

Biliyorum,sen gelmeyeceksin

Ruh çıkıyor bedenden gidiyor

Biliyorum,sen gittin

Şifre yarım kaldı,

İçimdeki ruh asılı…



7 yorum:

Nakhar dedi ki...

tahminen haziranda birşeyin kalmaz... strese girme, ben 2 üniversite sınavına da hiç çalışmadan girdim sadece bir kitaptan önceden çıkmış sorulara bakmıştım o kadar, kazandım, stres yapmazsan kazanırsın kesinlikle...

hele 2. sınavdan aldığım sonuç süperdi sözel bölümde sadece 18 yanlış vardı gerisini full tutturmuştum :)

soruların bazılarının cevabı başka soruların içinde gizli oluyor filan.. dikkati elden bırakma ve mutlaka sınava yalnız git :)

pRncfRn dedi ki...

Kime yazılmış ki şiir?
Sözel olduğun için çok şanslı olduğunu söylemeden geçmek istemiyorum bir sayısalcı olarak. O yıl bırak sinemaya gitmeyi vizyona film girecek mi ondan bile bihaberdim emin ol...

Umarım emeğinin karşılığını alırsın Çiklet ki eğer uslu bir Çiklet olursan, canavarları bile görebilirsin! :)

Perko dedi ki...

Prncfrn'e bakma sen,onlar formulu biliyolar,çözüyorlar :p.Bizim sürekli not almamız,yeri geldiğinde yorumlamamız,herşeyden sorumlu olmamız gerek. Ben YD okuyorum bu arada.
Sıkma sen canını,ben şaşırıyorum bizimkiler deli gibi test çözüyolar,dersaneler kurslar falan.bakalım n'olucak.Ben prncfrn'le mat-fen çalışıyorum.Bi de özel dersim var.Umarım hepimiz istediğimiz yerlerde olur,şu sıkıntılı dönemlerin laf arasında gülümseyerek bahsini yaparız :)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Nakhar;
Evet tecrübelere her zaman saygım sonsuzdur:)Söylediklerini yazdım:)
Prncfrn;
Şiir birine yazılmadı ama illa adrese gitsin diyorsan Hayley Williams Ve Twilight filmine gitsin:)Sözel olduğum için daha şanlı olduğumu söylemişsin.Buna üzülerek katılamıyorum,çünkü biz okulda fizik,kimya ve biyoloji de görüyoruz hem de sayısallarla aynı ağırlıkta.Söylediğin şanslılık ilk bölüm için diyeceğim mat-1 yapmakta zorlanıyoruz.Şanslılık ikinci bölüm için diyeyim sadece bilgi soruyorlar yani durum bu:)

Perko;
Valla yaşayanın halinden bilenler anlar diyorum:)Söylediklerine katılıyorum.İnşallah bu yoğun sene bizim için mutluluk ile sonuçlanır:)

pRncfRn dedi ki...

Yeni sistemdeki dersler 1. bölüm için size yardımcı olacağından çok iyiler ve kesinlikle bir sayısal sınıfla aynı ağırlıkta ders alamazsın Çiklet, adı sözel olmaz yani :))

Ve evet işte insanın başına gelmeyince anlamıyor :p

Boskafa dedi ki...

''Twilight'' filmini bende merakla bekliyorum!umarım sınavda istediğin yere girebilecek kadar puan alabilirsin!!!

Beyaz Çiklet dedi ki...

xenophilius,
İnşallah tek istediğim o zaten,teşekkür ederim iyi dileklerin için;)

Prncfrn;
Haklısın,sana katılıyorum ama müfredatı görsen sanırım böyle demezdin.Çünkü sınav sisteminde fen-1'deki bir soru sadece 0,3 puan getiriyor.Ayrıca biz bize daha fazla puan getirecek matematik görmüyoruz fen görüyoruz.Eğitim sistemindeki çelişik düzlemler:)