17 Kasım 2015 Salı

Harry Potter Serisi

Bunu itiraf ederken bir nevi utanıyorum. Üzülüyorum da için için. Harry Potter ile yaşıtım ben. İlk kitap Felsefe Taşı piyasaya çıktığı zaman Harry Potter'dan haberim yoktu. Tüm dünyada çocuklar bu seri ile yanıp kavrulurken, ben dünyadan bir haberdim. Aradan yıllar geçti ve Harry Potter serisi bir efsane haline geldi. Benimse Harry Potter ile ilk tanışmam üniversiteye başladığım sene oldu. Ne kadar acı!

Kitap okumayı seven bir çocuktum, yaşıtlarımın okuduğundan daha ağır şeylere ilgi duyardım. Bulduğumu okuma hevesi içindeydim. Ama fantastiğe hiç mi hiç ilgim yoktu. Çizgi film izlemeden büyüyen bir çocuktum. 

Şimdi yaş oldu 24, arada öğrencilerim ile ilişkilerimi koparmamak adına fantastik okuyorum. Keyif aldığım eserler de yok değil. Bu türün kıymetini geç anlayanlardanım. Uzun süredir aklımda olan bir projeydi. Yapı Kredi'nin 2015 Harry Potter baskılarını görünce de dayanamadım. Bir haftada Felsefe Taşı ve Sırlar Odası bitti. Sabah ilk işim Azkaban Tutsağı'nı almak olacak. 

Harry'i her zaman çok sevmişimdir. Kendime yakın bulduğum bir karakterdir. Babasız büyümüştür mesela. Vicdanlı bir çocuktur, paylaşmayı sever. Deli cesareti de vardır. İyi yüreklidir, dostlarına değer verir. Her şeyden öte o bir Gryffindor'dur! 

Seriye 24 yaşımın ilk zamanlarından koca bir merhaba olsun, merhaba Potter. 

2 yorum:

Bu saatte nerden geldiyse dedi ki...

Mr Potter ile ben lisede tanıştım ve üniversiteye gittiğimde de seri yeni bitmişti ama bir solukta okuyup btirmiştim. Harry nin saydığın özelliklerinin yanında biraz şan ve şöhreti de sevdiğini inkar edemeyiz. O haklı ününden oldukça istifade ediyor. gözükaralığının yanında biraz şansı da yaver gidiyor ona bakarsan :)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Bu saatte nerden geldiyse ;)

Hala kızıyorum kendime, niçin Harry Potter ile daha erken yaşlarda tanışmadım diye. Hoş, o zamanın şartları günümüz şartlarıyla aynı değildi. İmkanlar azdı, küçük bir kasabada oturuyor olmanın verdiği izole olma durumları vs. Aslında yaptıklarını şan ve şöhret için yaptığını düşünmüyorum fakat her ne yapıyorsa ona daha fazla şan ve şöhret getiriyor burası kesin :) Şans konusunda ise tamamen katılıyorum, şanslı bir çocuk Harry. Doğuştan annesiz babasız dünyaya gelen ve Dursleyler ile yaşamak zorunda kalan Harry'nın aslında en başta dünyadaki en şanssız çocuklardan biri olduğunu düşünürsek, şansının yaver gitmesi çok normal ve bize mutluluk veren bir durum :) Sevimli surat Harry Potter :)