21 Haziran 2014 Cumartesi

Downton Abbey













Downton Malikanesi ITV kanalı tarafından yayınlanan dört sezonluk bir dönem dizisi.Şayet BBC dramalarına alışmışsanız Downton size hiç yabancı gelmeyecek.
Hikaye Crawley ailesinin yaşadığı İngiliz kırsalındaki devasa bir malikanede geçiyor.Aile fertleri ve hizmetçileri ile mutlu bir tablo çizen malikane,bölümler ilerledikçe bir çıkmaza doğru sürükleniyor.

Crawley evinin babası,erkek evladı olmadığı için mirasını ailenin kuzenlerine bırakmak zorunda kalır.Lakin Titanik'in batışı ile birlikte kuzenler ortadan kaybolur.Ortaya yepyeni bir mirasçı akraba çıkacaktır : Kuzen Matthew... Ailenin büyük kızı Mary ile kuzen Matthew arasında bir aşk başlar.

Dizinin en beğendiğim karakteri Mary'dir.Aklı başındadır,asil ve gururlu duruşu kimi zaman ona bazı hatalar yaptırsa da hatalarından ders çıkarmayı çok iyi bilir.Mary,bir insan kendine nasıl bu kadar güvenebilir sorusunun da apaçık cevabıdır aynı zamanda.

Hikaye yalnızca Crawley ailesi etrafında dönmüyor.Evin içindeki hizmetçilerin hayatı,bize dönem İngilteresindeki sınıfsal farklılığa bakış hakkında da genel bir bilgi veriyor.Kadının miras hakkının olmadığı ve birinci dünya savaşının patlak verdiği dönem İngilteresini çok net çözümleyebiliyorsunuz.

Kısacası,başarısını Golden Globe ile taçlandıran Downton Malikanesi izlenesi dizilerden bir tanesi.

Hiç yorum yok: