20 Eylül 2013 Cuma

İş Halleri

Hemen hemen yirmi gün oldu işime başlayalı.Kampüste bana verilen odada internetim yok ne yazık ki.Yalnızca öğretmenler odamızda var,orada da rahat kullanamıyorum.O yüzden epeydir yazamadım.Sanırım şu vınn denilen aletlerden almam gerekecek bir tane.

Yeni bir ortama girdiğimde çok zor adapte olabilen biriyim.İtiraf etmem gerekir ki ilk bir hafta oturup ağladım.Yapamayacağımı düşündüm,ciddi ciddi eve dönüş kararları aldım.Fakat giderek alışmaya başladım.Öğrencilerimi çok sevdiğimi fark ettim.Öğretmen arkadaşlara ve ortama da giderek alışmaya başladım.Tek eksiğim annemin yanımda olmayışı.Onu da hafta sonları telafi ediyoruz artık.Üç haftadan sonra sonunda evdeyim.

Çok sevimli altıncı sınıf öğrencilerim var.Elbette beni çok uğraştıranlar var lakin geçen üç haftada pek bir problem yaşamadık.Mesela çok sevdiğim ikiz öğrencilerim var.Biri bir hippi aynı zamanda da anarşist.Diğeri ise bir sosyalist.Pek çok farklı özelliğe sahip olan öğrencilerin içinde ben de kendimi dinamik ve renkli hissediyorum.Her gördükleri yerde bana sarılmaları,saatlerce ettiğimiz sohbetler,onların hayatlarına dokunuşum..Benim için çok keyifli şeyler bunlar.

Bu arada bağırmaktan dolayı ses tellerimde ve boğazımda oluşan problemleri es geçiyorum,yazının güzelliği gölgelenmesin.

Umarım bir aksilik yaşamam ve güzel bir yıl geçiririm.Bu aralar hakikaten mutlu hissediyorum.Hiç olmadığım kadar.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba!
Direkt giriyorum yorumuma çünkü hiç tanışmıyoruz, bu vesileyle tanışmışta oluruz :D
Öğretmenlik gerçekten muhteşem bir meslek olmalı, hele ortaokul-lise dönemleri, insanların kendilerini keşfetme aşamasında kaosun içindeki gençler/çocuklar, hepsi ayrı bir dünyadır eminimki. Bence mesleğinle gurur duymalısın çünkü bir öğretmen bir öğrencinin hayatını değiştirebilir, benimki değişmişti. Lisedeki felsefe hocam, her başım sıkıştığımda, bunalıma girdiğimde bana en yardımcı olan kişiydi. Düşüncelerimi sonuna kadar önemseyen ve "deli misin la sen" demeyen tek insandı. Aynı zamanda lisedeki fizik hocam, bana fizikten nefret ettiren insandı.
O yüzden hem zor hem de eğlenceli diye düşünüyorum tabii buradan bakınca :))
Öğretmenlik hayatında başarılar!

Beyaz Çiklet dedi ki...

Gagafor Cemre ;)

Merhaba,tanışmış olduk iyi oldu o zaman :D Mesleğimizdeki atanma,özel sektörde sömürülme gibi tüm sıkıntılara rağmen öğretmenliği çok seviyorum ve tam da bana göre bir meslek olduğunu düşünüyorum.Pek kolay değilmiş öncelikle bunu söylemeliyim.Karşıdan görüldüğü gibi değil,her çocuk bir dünya.Tek bir çocuğun bile iç dünyasını anlamak,onun dünyasına inebilmek hakikaten kolay değil.Ki sen de bahsetmişsin öğretmeninin hayatını değiştirdiğinden,ne kadar güzel bunları duymak :)) Güzel dileklerin için de teşekkür ediyorum :))

fatih amorf dedi ki...

darısı başıma darısı başımaa tengrim duy sesimii :))

Bu arada, umarım ilk zamanlarında okuttuğun öğrencilerin yıllar geçtikçe seni hep iyimser hikayelerle anarlar.

yazanbirgay dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun o zaman, çok güzeldir hayatlara dokunmak, onları dinlemek... Her insan bir roman, bir film. Dinle dinle sonsuzluk :) İyi bir öğretmen olduğundan hiiç şüphem yok :)

Bana yaptıgın yorumunu ne yazık ki yeni gördüm, çok özür dilerim ama cevapladım. Bundan sonra kaçırmayacağımı da bildiririm efendim.

Öpüyorum:)

Beyaz Çiklet dedi ki...

fatih amorf ;)

Darısına başına diyorum o zaman ben de :)) Güzel dileğin için de teşekkür ederim :))

yazanbirgay ;)

Ne kadar iyi bir öğretmenim zaman gösterecek sanırım onu lakin bu güzel iltifat için teşekkür ediyorum efem :)) Yorum konusu da hiç problem değil,takibe devam edeceğim ben de :))