17 Temmuz 2013 Çarşamba

Juste Une Question D'Amour

Juste Une Question D'Amour,yönetmenliğini Christian Faure'nin yaptığı bir Fransız kanalı için 2000 yılında çekilmiş bir televizyon filmi.Bir televizyon filmi olmaktan çok öte,oldukça başarılı bir film.

Başrollerden biri olan Laurent karakterini Cyrille Thouvenin canlandırıyor.Laurent Ziraat Mühendisliği okuyan bir üniversite öğrencisi.Kuzeni,eşcinsel kimliğini ailesine açıkladıktan sonra ailesinin çok büyük bir tepkisiyle karşılaşıyor.Kuzeninin sevgilisi,ailesinin ona karşı bu sert tutumundan sonra moralinin yerine gelmesi için onu yurt dışına gönderiyor fakat orada bir hastalığa yakalanarak hayatını kaybediyor.Kuzeninin başına gelen üzücü olaylar Laurent'i derinden sarsıyor ve ailesine duyduğu öfkeyi artırıyor.

Kendisi de bir eşcinsel olan Laurent ailesinden çekindiği için bu durumu onlara açamıyor.Aynı evi paylaştığı kız arkadaşını ailesine sevgilisi olarak tanıtıyor ve üniversite okuduğu şehre döndüğünde ise kendi hayatına devam ediyor.

Cedric karakterini ise Stephan Guerin-Tillie canlandırıyor.Cedric Laurent'in okuduğu bölüme yeni gelen bir öğretim elemanı.Bir staj olayı sonrası Laurent kendisini Cedric'in yanında buluyor.Ve ikili arasında güzel bir aşk başlıyor.

Hikayenin devamını öğrenebilmek için izlemek gerek,bu tarz filmleri izledikten sonra hayata dair tek bir istekte bulunmaktan alıkoyamıyorum kendimi.Keşke herkes mutlu olduğu,istediği hayatı rahatça yaşayabilse.

8 yorum:

fatih amorf dedi ki...

bu yazıya spoiler vermemek için kendimi zor tuttum ve kısaca izlenilesi bi film... Cedric'in annesinin tutumu filan dikkat çekici.

ımtırak ımsı dedi ki...

beyaz mükemmel bir filmdir. "sadece aşk meselesi"

herşey öyle değil mi ? hayat aslında bir aşk meselesi değil mi ? neyse sorular yine

cedric güç alıp dayanacağım biri olarak hayallerimde yer etti hep. savunmasız hissettiğimde cedric rüyalarımın misafiridir.

sarılmaya ihtiyaç duyduğum da ise weekend filminden russell çıkar gelir

Osman Karadutgil dedi ki...

Ah be çikletim. Filmin neredeyse yarısından çoğunu anlatmışsın. Şaşkaloz seni :D Merak ettirdin gene de ama canısı. Açıp izleyeceğim en kısa zamanda.

Beyaz Çiklet dedi ki...

fatih amorf ;)

Bir yandan da eşcinsel bir çocuğunuz olsa nasıl davranırdınız sorusunu sordurtuyor film ailelere,kesinlikle izlenmeli.

ımtırak ımsı ;)

Neden Cedric ımtırak ? Daha güçlü ve kararlı bir karakter olduğu için mi ? Ben Laurent'i kendime daha yakın hissetmiştim.O canlılığı ve genç yaşının verdiği neşesi,hayat dolu oluşu..Cedric'e zaman zaman kızmıştım hatta.Weekend bende beklenti oluşturamayan bir filmdi.Filmin içine giremedim,kendimi veremedim izlerken.Isınamadım kısaca.Belki de bir kez daha izlemeliyim.

Osman Karadutgil ;)

Karadutçum,bir filme ait tanıtım yazısı babında olduğu için hikayeden bahsetmek durumundaydım :D Lakin sen izle,olay bunlarla bitmiyor,oldukça güzel bir film.

ımtırak ımsı dedi ki...

cedric sağlam bir karakter profili çizmişti bende. güçlü dayanak noktası olacak biri. hata yapılmasına duyarlı.elbette zayıf noktaları mevcut. empati yoksunu mesela. ama tolere edilebilir bir şey bu da bence.

weekend daha psikolojik bir film gibi gelmişti bana. belirli bir olay yok ama iki yeni dostluğun evrilmesine şahit oluyoruz. aradaki diyaloglar çok kıymetli. sanırım kendime russell i yakın hissettiğim için hatta bildiğin kendimi bulduğum için o karakter diyorum.

Beyaz Çiklet dedi ki...

ımtırak ımsı ;)

Cedric konusunda haklısın,sağlam bir karakter hakikaten.Beni rahatsız eden tarafı fazla ısrarcı belki biraz baskıcı ve katı oluşuydu.Laurent'e haksızlık ettiğini düşündüm film boyunca lakin filmin sonunda her şey tatlıya bağlandı :) Bu arada sanırım Weekend'i tekrar izlemeliyim,faydalı olacak gibi.

Gay Panda dedi ki...

merak ettim şimdi baya bi :/ neyse amorfcanda varsa alırım ben ondan :D

Beyaz Çiklet dedi ki...

Gay Panda ;)

Güzel film,bir an evvel izle merakını dindir :)