24 Haziran 2013 Pazartesi

Jiyan

İstanbul'dan döndüm.Tüm hayallerimle,tüm umutlarımla birlikte.Okul bitince eski hayatınıza geri dönüyorsunuz gibi sanki,üniversiteye başlamadan önceki yıllara.Minik şehrim,ne kadar yabancılaşmışım sana.Öyle alışmışım ki İstanbul'a,bir garip geldin bana.Kırılma,darılma.
Ne kadar birbirimize katlanırız bilmem ama gönlüm hep o mavili şehirde,sevdiklerimin yanında olmak istemekte.Sakın bana naz etme,kızma..

Yarın tekrar gidiyorum İstanbul'a.Bir iki günlüğüne.Bu sefer fakültemizin mezuniyeti var,diplomalarımız da dağıtılacakmış.Hepsi bahane benim için.Sevdiğimi görmeye gidiyorum.Çok zor,yılların ardından ona küçük çaplı bir veda etmek.Boğazım düğümlendi,o kalabalık otobüsün ardından beni uğurlarken gözlerim doldu.Ağlayamadım.
Bu hayatta bana verilen en büyük hediye benim için,gözüm gibi bakıyorum ona.

Bir de Ethem var.Yüreğimin içinde,can.
Ethem'in vebali yakanızı bırakmayacaktır,bir kez daha gördük ki bu ülkede insana verilen değer ayaklar altında,hukuk işlemez durumda.Unutmayacağız seni Ethem,unutturmayacağız.
Bir gün bu köhne ülke de özgürleşecek,adalet daha iyi işleyecek.Sana inanıyoruz Ethem,senin yüreğine inanıyoruz.Sen rahat uyu.
Can Ethem.
Can Mehmet.
Can Abdullah.

3 yorum:

Osman Karadutgil dedi ki...

Ben sana dedim dönme 2-3 günlüğüne diye. Kalırdın sarışınınla ne güzel işte İstanbul'da. Neyse şeker, hayırlı uğurlu olsun mezuniyetin. Bugüne kadar ne Ethemler, ne Onur Yaserler, ne NÇ'ler geçti de hukuk tanımadı onları. Şimdi ise her biri için ayrı ayrı hesap verecekler. Hukuka değil bize. Çünkü hukuk zaten onlar.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Osman Karadutgil ;)

Daha Ethemlerin yaraları sarılamazken şimdi de Lice,insanın yüreği dayanamıyor artık.

Osman Karadutgil dedi ki...

Bunların her birinin hesabı sorulur elbet vatan hainlerinden. Onlar da kendilerini çok iyi bilirler. Sünnet çocuğu gibi her yerde miting yapan zihniyet, baş vatan haini zaten.