17 Mayıs 2013 Cuma

Sokak Kedisi Bob


Başta şunu belirtmeliyim ki belirli yayınevleri haricinde kitap alan biri değilimdir.Bugüne kadar bestseller okuduğumu da söyleyemeyeceğim.Hani o kapaklarında bol cafcaflı resimler ve yazılar olan,pek çok satan,pek çok konuşulan kitaplar ilgimi çekmez.Kısaca daha edebi yayınlar okuduğumu söyleyebilirim.

Ancak bir kedi besliyorsanız Sokak Kedisi Bob'un dikkatinizi çekmemesi elde değil.Kitabın kapağında poz veren akıllı Kedi Bob'u görür görmez nutkum tutuldu diyebilirim.

Yazar James Bowen kitapta kendi hayatını anlatıyor.Bob ile tanışmalarına ve tanışmalarından sonra hayatındaki değişime tanık ediyor sizi.Edebi bir dili yok kitabın ancak bu amaçla da yazılmış bir kitap değil.James Bowen'ın değinmeye çalıştığı şey apayrı.Bir kedi bir insanın hayatını nasıl değiştirir ? Eğer bu kedi Bob ise yaptıklarına şaşırmamak elde değil.

Kitap Yabancı Yayınlarından çıkmış.Bir çırpıda akıp giden,basımı da hoş bir kitap.
Eğer hayvanlara özellikle de kedilere karşı ön yargınız varsa alıp okumalısınız.Evcil hayvan sahiplerine zaten seslenmeme gerek yok.
Bob'un ve James Bowen'ın maceraları okunmaya değer.

2 yorum:

Dr.eamer dedi ki...

(aramızda kalsın kimse duymasın)

önümüzdeki birkaç gün içinde yan apartmanın arka bahçesindeki yavrulardan birini kapıp eve getirmeyi düşünüyorum,anneme çaktırmadan nası saklıcam onu eve hiç bilmiyorum:) tek bildiğim tekir,sarman,pamuk hiç farketmez kedileri se-vi-yor-um! sevmeyen benimle ilişkisini kessin lütfen ^^

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr.eamer ;)

Çok sert konuşmuşsun :P Ama haklısın,sevelim kedileri sevilmeye değerler hepsi :)