26 Kasım 2011 Cumartesi


Meczup


Tren yolculukları,hayatımın bir ray üzerinde ilerlemesi gibi güven verici.Ama öznesi olmam gerekirken sanki yüklem görevi üstleniyorum hayatımda.Benlik kayması ya da bellek yitimi değil,sadece kendine güven eksikliği bu.Farkında olmak ama değişim için çabalamamak bu bendeki.

Materyal tasarlayıp duruyorum bir dersimiz için." İletişim Bulutları " koydum adını materyalimin.Bulutlarım var benim.İleride bulutları öğreteceğim çocuklara.Onlarla konuşun diyeceğim,doğunun sıcağını ve sılanın gücünü,tiz feryatların en sadesini haykırmaktan korkmayın diyeceğim,yer açın kendinize gökyüzünde.

Birçok tiyatro izliyorum lakin " Arzunun Onda Dokuzu " bir başkaydı.Bunalım hali içimize işlemiş,gasp etmiş durumda bizi.Hayatın ritmine nasıl atabilir insan tüm bunlar yaşanırken kendini ?

Hayır yok,güvenmiyorum ben dünyaya.Bir Bedevi kadının aşkı ne kadar gerçekse,bir o kadar sahte olduğunu düşünüyorum altımızdaki toprakların.Yoksa hiç belaltı vurmadı mı hayat size ?

Güvenemiyorum yaşamaya böyle bir dünyada,benim de tarihimi yok etmelerinden korkuyorum.Ben mi,bense bir meczup,adaşım Can Bonomo diyor ki ;

En ileri durma meczup seni de üzerler
Kimileri var ki meczup derini yüzerler
Kafana da takma meczup yoluna bakarlar
Hiç oralı olma meczup seni de yakarlar


6 yorum:

Just in Time dedi ki...

beğendim :)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Just in Time ;)

Teşekkür ederim o zaman :)

Dr.eamer dedi ki...

senin yazılarında garip bi çekim var,ilk cümleye es kaza gözün değerse kesinlikle son cümleyi de okuyup öyle noktalıyosun bu bakışı..sonra tekrar okuyosun.

bana böyle etki ediyo yazıların,sanki kitap ayıracı koymuşum da kaldığım yerden devam ediyomuşum gibi hergün sabah derslerinde biraz daha okuyorum:)

iyi yazıyosun,iyi yazan insanlara imreniyorum..ve şiirde çok güzel

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr.eamaer ;)

Ne kadar güzel sözler bunlar,ayrıca kitap ayracı betimlemene bayıldım,teşekkür ederim güzel yorumun için (:

francesca mckennitt dedi ki...

Dr.eamer'a katılıyorum ben de, yazılarınız çok güzel. Arzunun onda dokuzu gitmek isteyip de gidemediğim bir oyundu, şu satırlardan sonra gideceğim kesinleşti sanırım :)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Francesca Mckennitt ;)

Teşekkür ederim,Arzunun Onda Dokuzu'nu da gerçekten tavsiye ederim,etkileyici bir oyundu (=