19 Temmuz 2011 Salı

Giderken


Yaşamak çok zor,eğer hala hayatı mutlu hale getirecek şeyin ne olduğunu bulamamışsak,ya da bulmamıza ramak kala elimizden alınmışsa.Hafif bir müzik eşliğinde ağlamak gibi bi şey yaşamak,acı çekmenin daha da fazlası,güzel bir yüze sürülen koyu kırmızı ruj kıvamında,çirkinlerin ise ellerinde çomaklarla karalar bağlandığı,tersine eşit dünyada.
Belki de çevremde beni anlayan birileri yok diye bu gailem.Kim,neden beni anlamaya çalışsın ki oysa,insanların onca derdi varken,giderek yaşanılmaz bi dünya yaratırken kendi ellerimizle.Gelecek için çabalarken ve gelecekte ne olacağını bile bilemezken.

Özlü sözler söylemiyorum,söylemem de.Garip kelimeler kullanmıyorum kullanmam da.Ama burası çok farklı bi yer,bu yaşadığımız alan,bazen bir an önce gitmeyi planlıyorum.Öbür dünya alemi,eğer gerçekten varsa,lütfen giderken bineceğimiz vapura beni dinleyecek birini koysunlar yanıma yoldaş diye.Kahvelerimizi alalım ve o bana kendini anlat desin,sözümü hiç kesmesin,sevgisini hiç kesmediği gibi.Nokta koyduktan sonra son cümleme,tek bi sözle beni anlatsın.O kadar ihtiyacım var ki konuşmaya.Susmamaya.

Yaşamının son yıllarında hiç gitmediği Tanrısının kapısını çalar Eleni.Her gün onlarca şey isteyen insanlardan olmadığını söyler.Sadece kızı için iyilik diler ve gider.
Bi gün gitmek istiyorum ben de,sanırım tek başıma.Arkama bakmadan.Bi istisna varsa o da olmamalı yanımda.Giderken de biri için ağlanmaz öyle değil mi ?

3 yorum:

Emre KORLU dedi ki...

Hayata karşı yılgınlığı yakıştıramıyorum ben sana. Bunu her zaman söyledim söyleyeceğim de. Sen ne güzel yazıyor, kalemini ne güzel tutuyorsun. Bak sana yaşaman için en büyük nedeni söyleyeyim mi 'Annen'...
Hayata sağlam adımlarla bas ve güçlü olduğunu göster bu yeryüzüne. Sen çiğnendikce tadını damaklarda bırakan o çikletten ol.
Değerli yüreğine çok iyi bakmayı da ihmal etme.

Adsız dedi ki...

yazdıklarını çok iyi anlıyorum çünkü bunu herkes içinde zayıf veya güçlü, bi şekilde yaşıyor. hani, mutlu olmanın yolu diye kurcalıyosun, düşünüyosun. belki de mutluluk sebepsiz bi şeydir, hani bazen sadece güneş açar ve sırıtmaya başlarsın. derinine indikçe çözümsüzleşiyor konu, bence sadece mutlu olmalı insan, bi sebep aramamalı :D

Beyaz Çiklet dedi ki...

Emre Korlu ;)

Tüm güzel sözlerin teşekkür ederim,deniyorum inan (:

Antandre ;)

Bendeki durumun tıptaki adı nedir bilmiyorum ama ben buna devamlı değişen ruh hali sendromu diyorum.Keşke hep mutlulukta takılı kalsa (=