22 Ağustos 2009 Cumartesi

Dar Paça Hayatlar:Sinir Katsayısı!


Evet aslında wakan tanka için ekran başındayım.Ve şimdi bu konu üzerine düşünmek maksadı ile şöyle bir giriş yapayım dedim.Aslında çok sinirliyimdir hangisinden başlasam…Tamam bu biraz komik ve sinirli bir olay olacak ama…(Aslında mimi yanlış algılamışım ama böyle de güzel oldu içimi döktüm be;)


Biz birkaç hafta öncesi kadar annemle birlikte tercihlerimi yapmak için bulunduğumuz ilçeden il arabasına binmek üzere yola çıktık.Sabah 09:00 civarı ve biz annemle giyinmiş gara doğru gidiyoruz.Neyse arabanın içerisinde kimse yok hemen gidip en arkaya geniş ferah oturduk annemle.Ben de sağ cephede yandaki başka otobüsün camına doğru bakıyorum.Bir baktım yan komşumuz.Doğum için kontrole gidiyormuş hastaneye.Onu görünce hemen el sallayıp selam verdim bizim arabadan.O sırada annem beni dürttü arabanın içinde.Meğer komşumuzun arka koltuğunda oturan benim yıllardır görmediğim babammış;)Bir baktım buna tabi yakışıklılığım karşısında nutku tutuldu bana yandan yandan bakıyor;)Ben de hemen başımı çevirdim zaten annem hiç bakmıyor.Beyaz bir gömlek giymiş...Hala bana bakıyor ben de ne yapsam diye düşünürken daha da arabanın kalkmasına çok var.Yanımda duran kara perdeyi fark ettim ve o bana baktığı an perdeyi suratına kapattım…Ofsayt…


Sonra biz annemle gidip geldik tabii.Annem eve gelince komşuya oturmaya gitti.Komşuya gidip beni görmek istediğini fakat annemin izin vermediğini söylemiş.Ben senin yan otobüsünde oturuyorum ve sen beni görmek için yanıma bile gelmiyorsun.Arabanla kapımızın önünden geçiyorsun ve bir kere bile uğramıyorsun.Buraya gelip bir ay kalıyorsun ve bir mahalle altındaki evdeki kapıyı tıklatıp suratımı görmek aklına gelmiyor mu?Annem izin vermiyormuş…Evet gelince öyle sinirlendim ki bir de bizi millete kötülüyor.Telefon edip ağzıma gelen en aşüfte küfürleri saymak istedim ama onun sesini duymaya bile tahammül edemem.Ben kazanmışım öğretmen olacağım yakında ve sen bununla gurur duymayı bile bilmiyorsun.Senin gibi birinden ben nasıl doğdum ya hala anlamıyorum.


Evet ipliksiz bir gün yaşamıştım o gün ama ben bu yazıyı sinirli yazamadım ya wakan tanka,güldüm durdum biraz trajikomik oldu.Perde olayı adamın gerçekten yüreğine oturmuş komşuya öyle diyormuş;))Haaha…


It's good,good;)

10 yorum:

Adsız dedi ki...

bir dakika olay sanırım tamamıyle yanlış anlaşılmış...

ben mimlenmiştim ve sorular şunlardı...

en çok güldüğünüz olay, ağladığınız olay, komik duruma düştüğünüz olay ve sinirlendiğiniz olay... ben bu sorulara cevap verdikten sonra bu mim konusunu senin de işlemeni istedim....

'''Perşembe günü yazdıklarımı okumadın dimi. İki tane yazı var, biri başlıklı, biri başlıksız,(başlığı link verebilmek için şimdi koydum) önce başlıklı olanı oku.''' şu ise benim 'en çok sinirlendiğin an' sorusunun cevabıydı.... olayı tekrardan anlatmamak için sorunun altına öyle yazdım....

ancak daha sonra ''Beyaz Çiklet yzarmısın benim için'' derken o soruları senin de cevaplamnı istedim ama blogger yazıyı hazırlarken yapmış olduğum yeni paragrafı orda bir öncekine yapıştırmış olarak sizlere sunduğu için böyle bir yanlış anlaşılma olmuş...

bunun için özür dilerim....

Adsız dedi ki...

ılahı cıklet:) feray

Emre KORLU dedi ki...

ciklet; bu yazıyı ağzım açık okudum..ama bu şaşkınlıktan ya da gülmekten değildi..bu sadece öylece donakalmaktandı..burada bahsettiğin kişi yanılmıyorsam "özbaban"..ve yazım uslubun anlatışın o kadar kötü durmuş ki bu kelimenin yanında..
şimdi bana diyeceksin ki ama o beni bıraktı(ki bununla ilgili yazılarını-güzel uslubunla-okumuştum)bırakabilir..kendi seçimlerini yapabilir..evet çok yanlıştır bu..çok kötüdür..ama bu evladı olarak onun hakkında bu tarz ithamlarda bulunmanı gerektirir mi..
sana kötülükle yaklaşana iyilikle karşılık ver olur mu.. kötülüğe kötülükle karşılık verdiğinde kendikendine öfkelenmekten ileri gitmemiş olursun..ama iyilik ile karşılık verdiğinde..karşındaki utanır..işte asıl cevabı o zaman vermiş olursun ona..
böyle pislik... gibi kötü tabirlerle değil..sonuçta şöyle düşün..belki yanına gelecek cesareti bulamamıştır..belki gurur duymuştur üniversiteyi kazanmanla işte sırf cesareti olmadığı için söyleyememiştir..bazen başka açılardan da bakabilirsin olaylara..
burada blogger aracılığıyla babanı sevmediğini göstermekten daha başka şeylerde yapabilirsin..o gelemiyorsa sen gidebilirsin mesela..
umarım beni yanlış anlamazsın..sadece "benim için doğrıu"olanları paylaşmak istedim..
yüreğine çok iyi bak..

Ulfet Sahin dedi ki...

Biricik kardeşim,

Senin yaşadıklarını yaşamış hatta dahasını yaşayan birisi olarak, hiç şaşırmadım ama bir noktaya dikkatini çekmek istiyorum:)

Sen zaten öyle bir öküzden doğmadın(Senin tabirini kullanıyorum, yoksa saygısızlık yapmak istemem), seni biricik melek anneciğin doğurdu! Bir erkeğin baba olması için gerekli olan şeyin "sperm" olmadığını hepimiz biliyoruz ki bizim aslanlar gibi, paşalar gibi, milyonlara bedel annelerimiz var;)
Ayrıca, mutlak surette suçlu olan taraf karşı tarafı suçlar ki, vicdanı rahat etsin. Benim babam da hep "Bana başkalarının akıllarıyla gelmeyin" derdi de ben bir gün dayanamayıp "Emin ol benim aklım sana da bana da yeter, sen de olmadığı için başkasında yok sanma" demiştim de kalakalmıştı:) Anlayacağın, sen görüşmek istesen biliyoruz ki kimse bağlayamaz seni:)Ama şu da var Çikletciğim, zamanla bu sinir gidiyor ve "Allah'a havale ediyorsun"...

VE birşey daha var, Seni cidden seviyoruz lütfen sakin ol...

Sevgiyle kal,

Günlüğü Tutan Delikanlı dedi ki...

Trajikomik olduğu konusunda seninle hemfikirim ama sinirlenecek bir durum değil. Tabi bu durumu tam olrak anlayamam ama seni anladığım kadarıyla sen zaten buna sinirlenmezsin :) C..D... :)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Wakan Tanka;
Ben de şöyle düşündüm sen son sinir ile ilgili olan kısımda adımı vermişsin ya ben de öyle algıladım asıl sen kusura bakma ve hiç özür dileme çünkü ben sadece sinir başlıklı kısmı kendime mim biçmişim.Bunun için ben özür dilerim.Ayrıca fena yazı olmadı bunu da böyle kabul edelim ne dersin?Her şey için teşekkür ederim;)Baştaki kısmı da kaldırıyorum af edersin;)

Gayyor;
Dediklerinde haklısın belki senin görüşlerine kesinlikle saygı duyuyorum ama bir şey de söylemek istiyorum.İnan bunları yaşayan benim ve hiç de kolay şeyler yaşamadım açıkçası.Benim yerimde olsaydın bunun gururdan öte daha başka bir fenalık olduğunu kesinlikle anlardın.Benim için yaşaması veya ölümü hiç bir anlam ifade etmiyor çünkü ben kendimi onun evladı olarak görmüyorum ve görüşmek istese bile ben istemiyorum.O sadece tıp literatüründe benim biyolojik babam bu kadar;)

Beyaz Çiklet dedi ki...

Noneless;)
Bunları daha önce de uzun uzun konuşmuştuk ve dertleşmiştik;bunları yaşayan biri olarak beni algıladığının farkındayım.Artık gülüyorum;)

Terapist;
Beni iyi anlıyorsun inan bana;)

gaykedi dedi ki...

aile detaylarını bilmediğim için bir şey söylemek zor ama eminim bir bildiğin vardır. yalnız ondan nefret etmemeni öneririm mümkünse, sevme ama nefret de etme, çünkü nefretin en çok senin içini kemirecek, oyacaktır.

Sevgi çiçeği dedi ki...

Boşver can dostum güzel insan.Senin gibi bi evladın değerini bilmediği için o kahrolsun.Sen yeter ki üzülme,sinirlenme.Senin çevrende değerini bilen bizler varız.Ahh bilse neler kaybettiğini.İyi ki arkadaşımsın,iyi ki aynı liseyi tercih etmişiz.Yoksa hayatımda hep bi eksiklik olurdu.Bizi istemeyeni biz de istemeyiz(vız gelir tırıs gider).Sen kazanmışşın dahası var mı yahu.İyi ki varsın can dostum güzel insan..

Beyaz Çiklet dedi ki...

Gaykedi;
Teşekkür ederim ben de artık böyle yapmaya çalışıyorum;)
Sevgi Çiçeği;
Siz olun hayatımda yeter de artar bana;)