12 Şubat 2015 Perşembe

Boyalı Kuş



















Boyalı Kuş, ilk olarak 1965'te yayımlanan ve Jerzy Kosinski tarafından kaleme alınan oldukça çarpıcı bir kitap. Eserde, II. Dünya Savaşı'nın yaşandığı esnada, ailesi tarafından güvenliği için uzak bir yerleşim yerine gönderilen ve sonrasında ise farklı yerlere, hayatlara savrulan minik bir çocuğun yaşamına tanıklık ediyoruz. 

Yazıldığı günden bugüne pek çok tartışmaya konu olan kitapta, yalnızca II. Dünya Savaşı'nın gerçeklerine değil, bir çocuğun gözünden savaşta yaşanan yıkımlara, savrulan hayatlara ve savaşın arka planına da tanıklık ediyoruz. 

Oldukça çarpıcı, okurken insanoğlunun yarattığı vahşetin inanılmaz boyutlara ulaştığını bir bir gözlemleyebiliyoruz. Edinip okumak hatta tekrar tekrar okumak gerek Boyalı Kuş'u. 

2 yorum:

hoşaf dedi ki...

bu ikinci dünya savaşı herhalde hafızalardan uzun bir müddet daha silinmeyecek. silinmemeli de tabi savaşın çirkinliği hiç bir zaman unutulmamalı

Beyaz Çiklet dedi ki...

hoşaf ;)

İkinci dünya savaşının dünyanın dört bir yanına savurduğu insanları ve acılarını düşündüğümde gelecek yıllarda da izlerinin silinmesi mümkün değil sanırım.