24 Aralık 2011 Cumartesi

Düşün-ce


İşaret Dili kursuna başladım ben. Sınıfımızda on küsür kişiyiz,azız.Alfabeden başladık ve temel şeyleri öğrendik.Şimdilik güzel gidiyor.

Lakin havalar güzel gitmiyor.İstanbul kadar soğuk,havalar.Ve tabi benim için hiç bitmeyen okumalar.Sanırım tüm paramı kitaplara ve gazetelere veriyorum,halbuki çok param da yok.

Üzerine gitmeye korktuğum konular hakkında okuyorum,hani çekinirsiniz ya böyle hep ertelersiniz zor gelir.Korkarsınız gerçeklerle yüzleşmeye.Sanırım siyaset ve tarih okudukça şekilleniyor.

Gündemin içinde olmak iyi ama bu ülkede düşüncelerimizin bile tutuklu olması ne kadar acı.Acı,bir düşünme halidir.Elbette,biz düşün-ce.
Şimdi,bizden içre hayatlar var gündemimizde.Ben mesela,diyorum ki ; yaşasam niye,yaşamasam niye.Yoksa hayata dönüş mü yapsak bir operasyon eşliğinde.

4 yorum:

Dr.eamer dedi ki...

buram buram uslûp kokuyor yazıların arkadaş!
Bir de siyaset,tarihe değinirsen ne olur sonumuz hiç bilmiyorum:)

[ah nasıl özledim okumayı,araştırmayı,tarihin ışığında kaybolmayı..kütüphaneye hergün gidip de sadece ders notu okumak,o binlerce farklı dünyanın içine giremeden tozlu yapraklarına dokunup çıkmak..MustafaArmağan iyidir diye bilirim tarih konusunda,kitaplarını çok iyi takip edemesem de belgelerle konuşur hep,naçizane tavsiyem.Çok konuştum,sen devam yazmaya ben okumaya;)]

Beyaz Çiklet dedi ki...

Dr.eamer ;)

Yakında finaller başlıyor pek kalmadı,hele bir tatile girelim daha da çok okuruz ve tavsiyelerde bulunuruz :)))

Haplo dedi ki...

şuara sindire sindire Siddhartha'yı okuyorum.:) Siddhartha'nın arayışları kendiminkilerle ne kadar çok benziyor.. hayatım bir arayıştan ibaret.. "bilmek"le alakalı, "bilgi"ye aşık olarak gidiyor..

Beyaz Çiklet dedi ki...

Haplo ;)

Siddhartha ile ilgili bir film izlemiştim küçükken,oradan aklımda kaldı ama tam hatırlayamıyorum.Sadece altın renginde bir adam kalmış aklımda :))