17 Ocak 2011 Pazartesi

Üstünden Birçok Bahar Geçti

Finallerim bitti ve sonunda evimdeyim.İki hafta canhıraş çalıştıktan sonra sıcak yuvama geldim.Ben geldim diye alışverişi abartıp eve gerekli gereksiz her şeyi doldurduk.Annem ise bugün hastaneye yattı.Belinde disk kayması ve fıtık teşhis edildi.Şimdi o hastanede.On gün fizik tedavi görecek ve ben de onu ziyarete gideceğim.Pek istemedi annem hastaneye yatmayı ama doktoru öyle uygun gördü.

Şuan yalnız başıma oturma odamızda oturuyorum.Genelde yalnızlığa alışkın biriyimdir zaten.Annem çalışırken yıllarca kendi işimi kendim yaptım.Teyzem bize gel dedi fakat gitmek istemiyorum.Kocası resmen midemi bulandırıyor.
Kahve yaptım kendime koca bi bardak,film almıştım gelmeden onları izliyorum.Bu genç yaşta yalnızlığı tatmak benim kaderim mi yoksa kendi isteğim mi onu henüz keşfetmiş değilim.

Gelir gelmez grip oldum.Her yanım salya sümük.Bu kadar hastalıklı bi bünyeye nasıl sahip olmuşum bilmiyorum.Şaka maka ikinci sınıfında ilk yarısını atlattık.Giderek büyüyorum nereden mi anladım ? Sakallarım var benim böyle kocaman.Bir de büyüdükçe sanki herkes gibi olmaya başlıyor insan.Alışıyor sıradanlığa sadeliğe.Aydilge Sarp'ın en korktuğu şeylerden biri gençliğini kaybetmekmiş mesela.Sanırım ben de korkuyorum bundan.Ama işin ucu daha on dokuz olunca bi kendime geliyorum ardından.

Hep Doğu'da öğretmenlik yapmak isterdim.Fakat giderek ayrılıyorum bu fikrimden.Doğu Karadeniz cezbediyor beni.Gidicem bi gün oralara.Amacım bu vatan için çabalamak değil,milliyetçi bi insan değilimdir ben.Amacım bu topraklarda yaşayan soluk alan herkese yardım eli uzatabilmek.Ezel saati gelince uysalca veda edicem.Ve orada diyicem ki.Dünyada çok acı çektik,kötü şeyler yaşadık.Ve o zaman diyicek ki Tanrı "Şimdi daha iyi yaşamayı hak ediyorsun."Keşke benim de bir Vanya Dayım olsa,sadece Denyo bi dayım var ne yazık ki o da çakma.

Sorunumun ne olduğunu buldum.Şimdiki zamanda yaşamıyorum.Tıpkı Yusuf gibi ! İzlediniz mi şu Sonbahar adlı bol ödüllü filmi.Şimdi izliyorum ben onu.Çok beğendim.Özcan Alper'in filmi.Memleketlim Gürcü kızı Eka'yı da çok beğendim.Bir gün ben de Batum'a gidicem ve akrabalarımızı bulucam.

Şu filmin sonunu izlemeliyim.Bu sefer kimseye şarkı armağan etmiyorum.Kendime Koma Hivron'dan "Bajaran Çaven Te" isimli şarkıyı armağan ediyorum.

5 yorum:

Serhat dedi ki...

öncelikle annen için çok geçmiş olsun diyorum hastalığın için sana da çok geçmiş olsun diyorum. :) sınavların bittiği için tebrik ediyorum :)) (full dilek oldu yahuu :D:D)

sevgilerle...

Beyaz Çiklet dedi ki...

Serhat ;)

Güzel dileklerin için teşekkür ederim.Sanırım 12 ay grip olabilen tek gribal yaratık benim :D

agin dedi ki...

annene acil şifalar..umarım fizik tedavi işe yarar..sana da geçmiş olsun..pek grip olmayan biri olarak üzüldüm..

sonbahar güzel filmdi..benim izlediğim az filmden biri zaten..

bence sen gezgin bir eğitimci olucaksın..gidecek sana ihtiyaç duyulduğunu düşündüğün hep bir yerler olacak senin için..umarım ideallerine ulaşabilirsin..

Cheesypuff dedi ki...

O gün benim doğum günümdü.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Agin ;)

Annem çıktı hastaneden,tedavi de bir ay sonra falan etkisini göstermeye başlarmış.Hemen cevap yazamadım kusura bakma buralarda değildim ;)

Cheesypuf ;)

Ne desem bilemedim,geçmiş doğumgünün kutlu olsun o vakit ;)