27 Ocak 2011 Perşembe

Ben Ne Dilersem


Bugün ağladım..Çok ağladım.Sebebini ben de bilmiyorum.İlkokul yıllarında bi arkadaşımız dersin ortasında hüngür hüngür ağlamaya başladığında hiç anlam verememiştim.Meğer insan birden boşalabiliyormuş.Yemek yiyiyordum ve birden yaşlar boşandı gözlerimden..Göz yaşlarının akmak için kendine gizli bi mabet aradığını sanıyordum fakat öyle değilmiş.Çok fazla soru soruyorum kendime.Bundan da çok sıkıldım.Kendime bi çok soru soruyorum ve cavapta veremiyorum.Efendi ve saygılı olmak yetmiyor işte hayata karşı,bazen hırçın olmak gerekiyor,tuttuğunu koparmak gerekiyor.Bakışlarım öyle çok dalıyor ki bazen,ben bile şaşırıyorum kendime gelince.Ne düşünüyorum inan bilmiyorum,ama düşünüyorum.Bi çok kitap yazılıyor bi çok uzman konuşuyor,psikoloji diyorlar falan da filan da.Bilim olduğuna inanamadığım alanlardan biri sanırım psikoloji.İnsanların yaşadığı ağır yükleri ne psikologlar tekrar taşıyabilir ne de başkaları.O ağır yükler iyilikten mutsuzluğa doğru çoktan taşınmışlardır.Bunu taşıyan insanların da ne başkalarının laflarını duymaya mecalleri ne de tekrar yola çıkmaya halleri yoktur..Konar göçer toplumlar gibi,asla bi yere ait olamazlar.En azından bana öyle geliyor.

Bazen düşünüyorum kocaman dünya.Herkes farklı farklı hayatlar yaşıyor,küçücük bi yerde yaşıyoruz belki.Diğerlerinin yaptıklarından,yaşadıklarından bi haber oturuyoruz evimizde.Bi ömür tükeniyor gözlerimizin önüne.Belki de biz eskitiyoruz yaşamı,göç yollarında,hatıralarda düzinelerce insan bırakıyoruz,hüzün yazıyoruz her yere,her nesile.Ne tutar insanı bu dünyada ? Sevdiklerimiz yeterli olur mu bu dünyada yaşamak için ? Niye bu kadar kötü insanlar,neden bu kadar değerli bu para ? Niçin çalışıyoruz ömür boyu,neden biz sorumluyuz ? Bu soruları sormazdım bugüne kadar.Fakat hayat hızla ilerliyor,geleceğimden endişe ediyorum.Her şeye karşı endişe duyuyorum.Ne yaparım ileride diyorum.Bunlar beni fazlasıyla yaşlandırıyor.Otuz yaşında gibiyim.İnsanların gözünde kini,hırsı ve nefreti görüyorum.

Bugün hüzünlü bi gündü benim için.Neyse,yarın annem geliyor,beraber alışverişe sinemaya falan gidicez.Bilmem ki."Sen Ne Dilersen" adlı filmde bi mucize lazım bize diyor ya Musa;ben mucize beklemiyorum mucizeyi bulmayı umuyorum.Unutmuyorum Eleni,Eftimiya,Stavro,Marika,Musa " ben ne dilersem ."

2 yorum:

francesca mckennitt dedi ki...

Evet. Sen ne dilersen. Demek ki çok fazla içine atıyorsun. Halının altına süpürmek iyi değildir:)
Dikkat et kendine.

Beyaz Çiklet dedi ki...

francesca mckenntit ;)

Teşekkür ederim tavsiyelerin için :)