26 Nisan 2023 Çarşamba

Eurovision 2023

Çocukluğumdan beri takip ettiğim tek yarışma Eurovision. Her sene favorilerim ile ilgili bir yazı yazıyorum muhakkak. Bu sene de gelenek bozulmasın istedim. 

İspanya 

Blanco Paloma'nın şarkısı "Eaea" etnik ezgiler taşıyan, özgün bir şarkı. İlk dinlediğim andan itibaren çok sevdim. Üstelik Blanco Paloma'nın çok güçlü bir sesi var. Sade ve şık bir sahne şovu ile iyi bir sıralama elde edeceğini düşünüyorum. Benim bu sene bir numaram İspanya. 

İsveç

Loreen, "Euphoria" isimli şarkısı ile 2012 yılında birinci olmuştu. Bu sene ise "Tattoo" isimli şarkısı ile ülkesini temsil ediyor. Yine güçlü bir şarkı, sahne şovu da eminim ki çok güzel olacaktır. Tattoo, Euphoria'dan izler taşısa da bu sene yeniden birinci olabileceğini düşünüyorum. 

Çekya

Vesna isimli halk müziği grubu bu yıl ülkelerini "My Sister's Crown" isimli şarkıları ile temsil edecekler. Ben şarkıyı çok özgün buldum. Şarkının klibi de çok başarılı olmuş. İyi bir sıralama elde etmelerini umuyorum. 

Ermenistan

Brunette, bu yıl Ermenistan'ı "Future Lover" isimli bir şarkı ile temsil edecek. Şarkıyı genel olarak beğendim. Rap müzikten hoşlanmadığım için, şarkının bir bölümünde yer alan rap kısmını çok beğenmedim ama genel olarak güçlü bir şarkı olduğunu düşünüyorum. İyi bir sıralama elde edecek gibi. 

Norveç 

Alessandra, "Queen of Kings" isimli şarkısı ile ülkesini temsil edecek. Marş havasında olan bir şarkı, şarkıcı ise oldukça şirin. Şimdiden çok ses getirdi. Ben epey iyi bir sıralama elde edeceğini düşünüyorum. 

İsrail

Noa Kirel, ülkesinde ve Avrupa'da epey tanınan genç bir isim. "Unicorn" isimli şarkısı ile yarışacak. Şarkıyı beğendim, ilk çıktığından beri dinliyorum. Epey puan toplayacaktır İsrail. 

Yarışmanın finali 13 Mayıs tarihinde. Umuyorum güzel bir sene olur. 

Hiç yorum yok: