2 Ağustos 2009 Pazar

Nakka!



İsyan kelimesinin benim lügatımdaki anlamı çok büyük.Aslında çok uyumluyumdur,isyan etmem normal hayatımda ama sanki iki yüzlüyüm ben.Ya da farklı iki insan çıkıyor içimden.Herkes öyle değil midir?Günde ayaküstü kaç yalan atıyoruz?Sevmediğimiz bir insanla aynı masaya oturduğumuzda neden onun yüzüne gülmek zorunda kalıyoruz?Bu hoşgörü mü yoksa sahtekarlık mı?Düpedüz sahtekarlık,insan ilişkileri fos…İki yüzlüyümdür dedim de,şu anlamda yani:Dışarıda tamamen sessiz,kendi dünyasının içinde dolanan efendi bir evladım neticede.Ama yazarken içimdeki şeytan kendinden yeni bir şeytan yaratıyor sanki.Upss!Güzel cümle oldu bu…Her neyse;aşağılık ya da aşağılık olmayan alışılagelmiş bir kelime isyan.Herkesin yaşamındaki duygusal anlarda doruk noktasına ulaştığı bir kehanette lambanın içinden çıkası geldiği anlar vardır.Yani şöyle demek istiyorum.Sırtınıza bir pelerin taktığınızda nasıl kendinizi daha büyük,güçlü ve yaralayıcı hissedersiniz.Sırtınıza isyan pelerinini takınca da o derece asi,güçlü hissetmeniz de böyledir.Sanırım rock müzikteki isyanın sebebi ve benim de bu isyanın bir parçası olmamın sebebi bu.Ya,şu anda bizim mahallede internetten kız kaçıran bir ağabeyimizin düğünü var ve feci derecede saçmalıyorlar.Gümbür gümbür ortalık…


Sırası gelmişken ben evlilik törenimin izlerini anlatayım size.Yani buna pek izin verileceğini zannetmiyorum ama inşallah benim evlilik törenim böyle olur.Öncelikle konsept beyazlar…Öncelikle evleneceğim bayan rock müzik hastası olmalı ama daha punk bir havası olmalı.Tabi dışarıda gördüğümüz emo diye tabir edilen tipi bozuklardan olmamalı.Kültürlü olmalı nihayetinde.Şimdi düşünüyorum da böyle olmayan kaç kızla çıktım acaba:)Her neyse;bir kır düğünü ya da kışa denk gelirse kapalı bir mekan ama kokteyl tarzı.Sandalye yok herkes küçük masaların başında.Bir kaç dilim kek ve içecek.Gelinin gelinliği sıra dışı ama benim damatlığım gayet normal.Tarkan’ın kliplerindeki gibi değil…Sonra;küçük bir rock konseri.Herkes kafasını sallıyor,haahha ne komik olurdu ama…Sonra da zengin olabilirsem tabi ki muhtemel değildir;Hindistan’a seyahat.Balayı.Yogi Raman’ı arayacağım oralarda.Bakalım gerçekten bizim Bilge Ferrarisini satmış mı?


İşte böyle karşıyım her şeye karşıyım var mı diyesi geliyor insanın.Yeni Türkü der ya bir şarkısında.Her şeye Nakka!Kocaman bir hayırrr..



9 yorum:

Günlüğü Tutan Delikanlı dedi ki...

Çok anlamlı bir kelime isyan. Aslında anlamını da kişi kendine göre belirlemeli. Rock müziğin de gerçekten isyanla bir bağıntısı var ama hala çözemedim.

Genellikle farklı bir insan gibi görülüyorum bunda geçmişimin ve eşcinselliğin verdiği sosyal düşüncelerin payı büyük ve ben aşkı bulunca biraz da senfonik rock'a döndüm. Ama bir yerlerde beni çağıran metal müziği söylemeden geçemem. :)

Adsız dedi ki...

umarım aradgn gelını bulur we dusledgn nıkah torenını gerceklestrrsın.dusundum de cıdden super olur:)tabı bole bı dugunde teyzelrn dayılrn we bılımum akrabalrn nasıl hısseder we ne tepkı werr bılemem ama buuk ses getrr senn dugun:) mesela bnm de hep dusundgm,eger olur da bıgun ewlenıcek olursam(kı bu ck zor gorunuo bna) gelınlığn altına beyaz konwerslrmı gıymek ıstıorm,tabı smdıkıler bıraz beje kactı,yenısını alırlar umarm,esek dııller ya:) nese bak dusumu bole nette yazdm umarm calmazlar fıkrımı.ayy amma sacmaladm.koyun gbı olmaktansa ıcımden gelen ısyanı haykırırım,daha ıı.hoşçkl cıklet.f.e.

Beyaz Çiklet dedi ki...

Terapist;
Müziğin insanın kişiliğiyle ve yaşadıklarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum kesinlikle.Senfonik rock da güzeldir.Özellikle Within Temptation beni alır alır bambaşka yerlere götürür:)

F.E.;
Evet umarım aradığım gelini bulurum.Çok zor gibi gözüküyor benim için de ama bir yerlerde beni bekliyordur eminim yani:)Bizim mezuniyette bayan şahıslar senin gibi conserve diye tabir ettiğim potinleriyle rockçı elbiseleri eşliğinde fink atmışlardı salonda.Hayaller güzeldir saklamaya değmez:))

Adsız dedi ki...

:) f.e.

Adsız dedi ki...

:) kım son wercek bu gulucuk ısıne:) f.e.

Beyaz Çiklet dedi ki...

:)ben değil:)

Beyaz Çiklet dedi ki...

:)ben değil:)

Adsız dedi ki...

bn hc dııl dermısım.:) f.e.

gizmoo dedi ki...

isyan!!!
her zaman bır sekılde öyle ya da böyle isyan etmişimdir. koyun gibi yaşamak bana göre değil. eğer düzen sana göre değilse ve seni sıkıyorsa isyan kaçınılmazz:)